Nå har vi lagt bak oss et ganske travlere 2022 enn vi hadde de to foregående årene, og 2023 blir enda mer innholdsrikt. For det første, vi har fått gledelig mange nye yngre spillere i klubben, noe som er helt topp, og noen litt eldre er kommet til, samt at noen gjør comeback etter ei tid utenfor bordtennishallen. Håper og tror at alle blir godt tatt imot, og vi ønsker dem så masse velkommen!

I og med flere yngre spillere, så ser vi oss nesten nødt til å endre litt på oppsettet og treningstidene for rekruttgruppa og konkurransegruppa. Hallen vår er jo ikke så stor og det er begrenset hvor mange som kan være på trening samtidig, og på samme tid få god oppfølging av oss trenere. Vi ønsker jo at hver enkelt skal lære mest mulig og ha godt utbytte av hver trening. Spesielt for de yngre opp mot tiårsalderen er det utfordrende da de i liten grad får utbytte av å spille med hverandre. Dette er den gyldne perioden hvor rett teknikk læres lettere og da er det svært viktig at oppfølgingen er tett. Nå er det også slik at noen har kommet lenger i sin bordtennisutvikling og da må oppfølgingen differensieres litt, slik at noen yngre får litt flere treninger. Dette blir det informert mer om via Spond – så følg med.

Storfint besøk, mandag 23. januar
Mandag 23. januar får vi besøk av tidligere verdensmester og Paralympisk mester, Tommy Urhaug.
Han blir med oss i hallen hele ettermiddagen/kvelden fra kl. 16.30. Vi får litt input om det å drive, og legge til rette for bordtennisspill for mennesker med funksjonsnedsettelser. Tommy besøkte oss i 2007, her kan dere lese om det.

Bodømesterskapet
Vi ser også frem til Bodømesterskapet 11.–12. februar. Her må hele klubben stille opp til dugnad – og spill. Allerede har jeg fått påmelding fra tre deltakere fra Stjørdal BTK. Foresatte vil få oppgaver med rigging og nedriggingen, samt å stå i kantina. Informasjon om dette kommer via Spond.
Vi ønsker at alle nye i klubben skal delta her, vi har klasser for alle – og viktig at man får spilt konkurranser – det er det morsomste. Bekreftelse (forhåpentligvis) eller avslått om deltakelse må gis på Spond senest 1. februar. I utgangspunktet settes alle våre aktive medlemmer til spill, og settes opp i de klassene trenerne synes de bør spille.
For våre spillere som deltar for første gang i offisielle rankingklasser – så må en forbundslisens betales.
For yngre spillere utgjør denne kr 400,-. Innbetalingsinfo/giro sendes ut så snart som mulig og må betales før stevnet. Invitasjon og info om Bodømesterskapet finner dere her.

NM for junior og eldre junior
Den andre – kjempestore – oppgaven vi har i Bodø BTK i år er NM for junior og eldre junior som vi arrangerer i Bodøhallen 12.–14. mai. Her er vi gang med forberedelser – og det vil innkalt til et informasjonsmøte for alle medlemmer og foresatte i nærmeste fremtid. Følg med. Det som allerede nå er viktig å påpeke er at fredag 12. mai må man søke fri fra skole og – vi vil sette pris på – og være avhengig av – at foresatte har mulighet til å stille opp til dugnad denne fredagen også på dagtid – til kantinearbeid, dømming og andre oppgaver.

Akkurat når dette skrives så er vår 1. divisjonsspiller, Kevin Johansen, i Oman og spiller VM for veteraner i Oman. Er første gang en utøver som er medlem i Bodø BTK deltar i et internasjonalt mesterskap. Vi ønsker Kevin masse lykke til! Les Kevins forhåndsrapport på NBTFs hjemmesider her.
Og her en liten rapport fra selve mesterskapet.

Når vi nå ellers ser tilbake på sesongen så langt, høsten 2022:

2.–4. september, Forbundssamling, Larkollen.
Vegard deltok fra oss på denne samlingen, Andreas W. var med som trener.

9.–11. september, Regionsamling, Bodø.
Regionsamling med Gundars Rusis, spiller- og klubbutvikler kadetter (gutter og jenter) i Norges Bordtennisforbund. Her deltok åtte yngre spillere fra Bodø BTK og én fra Tromsø BTK. Vi var i tillegg godt beskodd med sparring av eldre spillere både fra egen klubb, men også fra Tromsø. Mye nyttig og viktig input å få tidlig i sesongen. Rapport fra samlinga her.

17.–18. september, samlerunde 3. divisjon avd. G, Tromsø.
Første samlerunde ble arrangert i Tromsø. Bodø stiller med tre lag i serien, men dessverre kunne ikke Bodø 2 spille kampene i Tromsø. Deres kamper blir spilt senere i sesongen.
Vårt veteranlag, Bodø 4, vant tre og spilte uavgjort én kamp i Tromsø. Laget som spilte i Tromsø, og tok ledelsen i serien, var Bjørn Idar, Sven Martin og Dag Sture.
Vårt yngrelag, Bodø 3 med Markus Einar, Henrik Johan, Vegard og Ulrik spilte i Tromsø, og vant to, spilte én uavgjort og ett tap, og befestet andreplassen på tabellen. Resultater og tabeller her.

24.–25. september, samlerunde 1. divisjon, Fornebu.
Første samlerunde. Bodøs lag spilte tre kamper. Det åpnet supert med 6-4 i første kamp mot Kjelsås.
Laget bestod av Andreas, Andreas, Evgenii, og vår supersvenske, Wille Kindblad, som spilte for oss for første gang på tre år. Kristoffer måtte trø til søndag, da Evgenii måtte dra på jobbreise.
Resultater og tabeller her.

24.–25. september, samlerunde 4. divisjon, Bodø
Nytt for oss er å ha lag i 4. divisjon, her i trønderserien. Kjempeinnsats av våre to lag.
Bodø 5 med Vegard, Markus Einar og Henrik Johan vant alle sine kamper og leder serien.
Bodø 6 med Ulrik, Sondre og Gaute slet litt mer, men vant én kamp. Bodø 5 ledet serien etter runden.
Resultater og tabeller her.

1.–2. oktober, Trondheim Open.
Bodø BTK deltok med hele ti spillere på denne turneringen i Trondheim. Mange gode plasseringer av oss, flere på pallen, Ulrik vant ene rankingklassen, Vegard med andreplass i Gutter 13 og Andreas W. med andreplass i Herrer Elite. Alt om Trondheim Open finner dere her.

10.–13. oktober, Høstsamling, Trondheim.
Vegard, Henrik Johan og Markus Einar deltok på denne forbundsstyrte høstsamlingen i Trondheim.

8.–9. oktober, Skellefteträffen, Skellefteå.
Bodø BTK stilte med fem spillere i Skellefteå, Andreas W, Vegard, Henrik, Dina og Ketil.
Flere gode plasseringer av våre spillere. Vegard vant en av gutteklassene, Henrik hevdet seg også godt, og vant Pojkar 15, og Andreas ble nr. 2 i den gjeveste rankingklassen.

2.–4. september, Forbundssamling, Larkollen.
Vegard deltok fra oss på denne samlingen, Andreas W. var med som trener.

Fredag 21. oktober spilte Bodø BTK 2 en hengekamp mot Kanebogen BTK i 2. divisjon. De var svært fornøyd med sluttresultatet.


22.–23. oktober, Havørna Cup, Bodø, Bankgatahallen, storhallen.
Det var 37 spillere i aksjon i helga fra Bodø (23), Tromsø (9), Kanebogen (3) og Rana (2).
Det ble spilt 93 lagkamper i Corbillion Cup lørdag + 56 kamper i de øvrige klassene og søndag 110 kamper, totalt 259 kamper på de 14 bordene i Bankgatahallen. Resultatmessig for oss i Bodø BTK var det bra. Andreas W. vant Herrer A, Vegard vant Gutter 15 og Herrer junior, ellers mange pallplasser på våre spillere. Resultater Havørna Cup 2022.

4.–5. november, Barnas Idrettsdag, Bodø.
Bodø BTK var på plass i Nordlandshallen, lørdag og søndag denne helga. Vi hadde en sentral fin plass et mer kvadratisk område, som gjorde at alt ble enklere enn å være på en lang tarm som vi har vært tidligere ganger. Foresatte til våre yngre spillere var med på rigging og nedringning. Våre konkurransespillere, voksne og yngre stilte opp som instruktører – totalt sett kjempeinnsats av alle.

12.–13. november, Stiga Norgescup 2, Lørenskog.
Andreas Dagsloth var vår spiller her. Han var med i Herrer Elite, her røk han ut etter puljespillet.
I Herrer eldre junior vant han sin pulje, men røk ut i første sluttspillkamp. Resultater finner dere her.

19. november, samlerunde 1. divisjon, Bodø.
Andre samlerunde, som vi gjennomførte denne lørdagen i 1/3 del av storhallen i Bankgatahallen.
Vårt lag som var sterkt redusert, som følge av jobbreiser og skader. Kevin måtte ut med skade etter første kamp, og etter mange oppveiinger måtte Roger debutere på dette nivået. Det ble tap 3-7 for Para NBTF og 0-10 mot Fokus 2. I første kamp mot Para, der kunne og burde det ha vippet vår vei, da hele tre av kampene endte 2-3, men samtidig vant vi to med 3-2. Laget bestod av Andreas, Andreas, Kevin, Yngve og Roger. Resultater og tabeller her.

19.–20. november, samlerunde 4. divisjon, Trondheim.
Bodø stilte med samme lagene som runden i Bodø, Bodø 5: Markus Einar, Henrik Johan. Bodø 6: Ulrik, Sondre, Gaute. Bodø 5 fortsatte sitt flotte spill og vant alle sine kamper, og ble dermed seriemester. Markus Einar ble årets lagspiller i serien. Bodø 6 vant også i denne runden én kamp og ble dermed nr. 7 i serien. Resultater og tabeller her.

Seriemestrene i 4. divisjon avd. M.

26.–27. november, Mørketidscupen, Tromsø.
Bodø BTK stilte med en redusert tropp på fire spillere, Bjørn Idar, Henrik Johan, Ulrik og Gaute.
Bjørn Idar vant Veteran 35, ellers flere pallplasser til våre gutter. Resultater fra Mørketidscupen finner dere her.

26.–27. november, Østcom Cup, Charlottenberg (Sverige).
Turnering, arrangert av Kongsvinger-klubben Kobra, avholdt i Charlottenberg, rett over svenskegrensa.
Bodø BTK deltok med Andreas Wiik og Vegard Lorentzen, og begge gjorde seg godt bemerket.
Seier til Andreas i Herrer B og Rankingklasse 1. Tredjeplasser til Vegard i Gutter 13 og Gutter 14, samt femteplass i Gutter 15. Andreas og Vegard ble nummer tre i Herrer double. Resultater finner dere her.

2.–4. desember, Forbundssamling, Larkollen.
Vegard, Henrik Johan og Markus Einar deltok fra oss på denne samlingen, Andreas W. var med som trener.

11. desember, internkamper 3. divisjon avd. G, Bodø.
Bodøs 2 har hengekamper i serien, og internoppgjørcne med Bodø 3 og 4 ble avviklet denne søndagen i desember. Bodø 4 befestet sin posisjon på toppen av tabellen, mens Bodø 3 følger hakk i hæl.
På lagene spilte: Bodø 2: Dina, Alexander og Jim. Bodø 3: Markus Einar, Henrik Johan, Vegard, Ulrik.
Bodø 4: Bjørn Idar, Sven Martin, og Sigbjørn. Resultater og tabeller her.
Etter at kampene var ferdige møttes vi til ei lita juleavslutning på Orion Pizza. Ca. 25 stykker møtte opp, både yngre og gamle. Her fikk våre vinnere i 4. divisjon avd. M utpekt sin pokal og Markus Einar fikk pokal som beste lagspiller.

17.–18. desember, BBTK-loopen, Bodø, Bankgatahallen, 2. etasje. AVLYST
Vi måtte dessverre avlyse BBTK-loopen, da interessen i forkant var for liten.

14.–15. januar, Stiga Norgescup 3, Bergen.
Bodø stilte med fire spillere i Bergen, Andreas W., Markus Einar, Vegard og Henrik Johan. Andreas D. skulle deltatt, men skade på fotballtrening ødela den muligheten.
Flotte tredjeplasser til Andreas W., i Herrer A og Herrer B. Vegard spilte bra og kom på femteplass i Gutter 13. Markus Einar ble utslått i åttedelsfinalen i Gutter 15. Resultater finner dere her.