Som eneste spiller fra Nord-Norge er Kevin Johansen Oman og spiller veteran-VM i bordtennis. Her er hans rapport fra mesterskapet.

For første gang er veteran-VM lagt til Midt-Østen og sultanatet Oman, som grenser til Saudi-Arabia og Jemen. Mesterskapet begynte med høytidelig åpningsseremoni sist søndag, før vi spilte puljespill mandag. Her slo jeg en franskmann og tapte mot en inder. Kampen begynte bra med kanskje den lengste ballvekslingen i hallen den dagen, som jeg til slutt vant på kantball. Deretter tok inderen Iver og det viste seg at han nesten var på nivå med Wille Kindblad. Så det ble klart tap. I siste kampen spilte jeg mot en fra Emiratene. Jeg begynte dårlig, spilte meg opp etterhvert og ledet 6-0 i tredje før noe stoppet og det ble tap.

Tirsdag er det plasseringsspill mot en ny inder. Det er de som har den største troppen i VM og vil nok bli å regne som en stormakt i bordtennis om noen år. Inderne har flere hundre fans med seg som lager et voldsomt liv på tribunen når deres spillere er i aksjon. Man føler seg i mindretall så det holder, men Pål Guttormsen og Christian Ibenfeldt er veldig gode coacher når jeg spiller kamp.

Temperaturen er ei utfordring under kampene. De kan ikke bruke air condition fordi ballen da begynner å vagle. Derfor har det vært nesten 30 grader og allerede under oppvarmingen var jeg svimmel. Etterhvert går det fint å spille under slike forhold. 

Overgangen fra Bankgatahallen til Oman Convention Center er enorm. 100 bord i hallen gjør at man blir noe overveldet i første kamp, men det er ei god erfaring å ha med seg.

Veteran-VM kan virkelig anbefales for flere av Bodøs spillere. Man møter spillere fra hele verden og får også oppleve nye kulturer. I dag har jeg blant annet vært på ørkensafari, som var en fantastisk opplevelse.

Samtidig ser man at verden ikke er så stor. Jeg har møtt spillere her som tidligere har spilt kamper mot Andreas Wiik og Dagsloth, Ketil og Sigbjørn.

Til sommeren er det veteran-EM i Sandefjord der Bodø bør ha en stor tropp og neste år braker det løs i Roma med nytt veteran-VM.