Helga 28.–29. oktober ble sesongens første bordtennisstevne i Nord-Norge avholdt i Bodø. Havørna Cup, som er Regional Cup 1, ble spilt i Bankgatahallen med 41 deltakere fra Tromsø BTK, Kanebogen BTK, Narvik BTK, Bodø BTK og Rana BTK. Spesielt gledelig var det at Narvik var tilbake etter en tids opphold i klubben i nordfylket. Resultater fra Havørna Cup 2023 finner dere her.

Som vanlig var Espen Wiik turneringsleder når det arrangeres konkurranser i Bodø, og som vanlig ble det veldig godt gjennomført. Det er knapt andre klubber i Norge nå som har bedre arrangementskompetanse enn lederen i Bodø BTK.

Det var positivt at alle deltakerne spilte mange kamper. Puljespill i alle klasser og B-sluttspill i flere av dem førte til at det ble mye bordtennis og god valuta for pengene for de som brukte helga i Bankgatahallen.

I lagklassen, som ble spilt som Corbillon Cup var det to klasser. I den høyest rankede klassen lå det an til finale mellom de to toppseedede lagene Bodø BTK og Tromsø BTK. Bodø stilte med Andreas Wiik og Yngve Madsen og Tromsø med Erik Eidesen og den utflyttede bodøværingen Sten Eigil Sigurdsen. Bodø BTK trakk det lengste strået og sikret klasseseier.

Vinnerne i lagklasse 1, Yngve Madsen, Andreas Wiik og andreplass til Sten Eigil Sigurdsen og Erik Eidesen. (Foto: Kevin Johansen.)

I klasse 2 i Corbillon Cup ble det også Bodø-seier i en finale der Henrik Netsvold og Vegard Lorentzen vant mot klubbkameratene Tore Pedersen og Sven Martin Olsen.

Blant de yngre så vi at spillerne har gjort sportslige framskritt denne høsten. I Gutter 13 vant Fredrik Karlsen fra Bodø mot klubbkamerat Signe Grytøyr. Begge spillerne presterte godt, og Signe viste mental styrke spesielt i semifinalen da hun vant mot Helena Åsland 3-1 i sett, der to av settene gikk hennes vei med knappest mulig margin, 12-10 og 13-11. Signe vant også 11-årsklassen.

Framtidas bordtennisspillere koste seg under Havørna Cup i Bodø. (Foto: Kevin Johansen.)

I 15-årsklassen var det Sondre Nyheim-Pedersen som trakk det lengste strået etter seier mot Tromsø-spiller Kristoffer Rye-Holmboe som forøvrig spiller på paralandslaget. Sondre ga ikke fra seg et eneste sett verken i semifinalen eller i finalen og er en spiller vi vil se mer til i årene som kommer. Han virker veldig trygg i konkurransesituasjoner og det er ekstremt viktig hvis man skal lykkes i bordtennis.

I gutter 15 år ble pokalene broderlig delt mellom Bodø og Tromsøs-spillere. F.v. Brage Andersen Viberg, Fredrik Skagestad Karlsen, Kristoffer Rye-Holmboe og Sondre Pedersen-Nyheim. (Foto: Kevin Johansen.)

I juniorklassen vant Alexander Lund Karlsen mot Vegard Lorentzen i finalen. Alexander har vist svært gode takter etter at han gjorde comeback, ikke minst i 1. divisjon denne sesongen.

Rekrutt 13 ble vunnet av Benjamin Andreas Simonsen Storvik og også her var Signe Grytøyr i finalen.

Om ikke dette var nok var det de samme to som var i finalen i Nybegynner 15.

Blant seniorene tok Yngve Madsen seieren i Herrer 35 etter seier mot Ranas Ronny Solvoll i finalen. I Herrer E var det Sven Martin Olsen som vant foran Ulrik Andreas Grytøyr, begge fra Bodø.

I B-klassen ble det et nostalgisk oppgjør mellom to klubbkamerater for Bodø BTK, Yngve Madsen og Kevin Johansen. De var klassekamerater i Tromsø fra første trinn på barneskolen og vokste opp 300 meter fra hverandre. De begynte begge å spille i Krokelvdalen IL på første halvdel av 80-tallet og fortsatte i Tromsø BTK før de etter hvert endte opp i Bodø. Kevin tok føringen og vant første sett, ledet i andre, men Yngve tok settet 14-12. deretter vant Yngve 11-9 i tredje og 11-4 i siste sett.

Kevin Johansen og Yngve Madsen har vært klubbkamerater i tre bordtennisklubber og klassekamerater og naboer siden de var nyfødt. (Foto: Andreas Wiik.)

I den hardeste klassen i helga ble det en kjempesensasjon der Yngves sønn, Markus, skulle vinne sin første seniortittel. 15-åringen har naturligvis prestert veldig godt de siste årene, men med så mange rutinerte seniorspillere det var med i Havørna Cup var det nok ventet at en av de skulle vinne.

I kvartfinalen tapte Markus klart i første sett mot Erik Eidesen fra Tromsø, men så snudde det og han vant de neste tre settene. I semifinalen skulle han like godt spille mot sin far, Yngve, med flere NM-gull i junior hadde rutinen på sin side. Imidlertid gikk Markus respektløst til verks og kampen bølget fram og tilbake før det helle måtte avgjøres med et femte sett der Markus vant 11-6. I finalen skulle Markus ut mot Magne Schytte fra Rana BTK og her viste Markus de samme mentale egenskapene hans far så mange ganger har vist ved bordet. Markus vant 3-0 i sett, men med knappest mulig margin i samtlige sett, 11-9, 14-12 og 11-9.

Dette var det definitive gjennombruddet for Markus som bordtennisspiller og hvis han fortsetter sin sportslige utvikling vil det bli veldig spennende å se han i nasjonale mesterskap de kommende årene.

Markus Einar Madsen, til høyre i bildet, hadde sitt gjennombrudd som bordtennisspiller i helgas Havørna Cup. Her i aksjon i semifinalen i Herrer A mott sin far Yngve. (Foto: Espen Wiik.)

Denne sesongen er det dessverre bare Bodø BTK som har planlagt stevner i Nord-Norge. Første uka i februar avholdes Bodømesterskapet (i Nordstrandahallen like nord for Bodø) før NNM vil arrangeres i april (i Bankgatahallen). Det vil også bli en serierunde i flere divisjoner i Bodø til våren.

Vi håper de andre nordnorske klubbene kjenner sin besøkelsestid og setter opp bordtennisstevner neste år igjen.

På et nordnorsk stevne skal man som seg hør og bør ha nordnorske premier. Tørrfisk var en populær premie i seniorklassene. (Foto: Kevin Johansen.)

Resultater fra Havørna Cup 2023 finner dere her.

Redaktøren av nettsidene og stevneleder, som også er leder i Bodø Bordtennisklubb, er tok en skål sammen med sin assistent for helgas resultaterBodø BTK vant samtlige klasser i stevnet (bortsett fra et par B-sluttspill da). (Foto: Auden-Magnus Nilsen-Nygaard Hjelseng.)