Helga 11.–12. februar ble Bodømesterskapet arrangert med drøyt 50 deltakere fra Tromsø, Narvik, Harstad, Bodø, Mo i Rana, Trondheim og Stjørdal. Alle kom seg heldigvis til stevnet, under ei svært værutsatt helg, selv til nordnorsk standard å regne.

Resultater fra Bodømesterskapet 2023 finner dere her.

På forhånd var det ventet at seieren i den gjeveste klassen Herrer elite skulle stå mellom Adrian Sletten fra Rana BTK og Bodø BTKs Andreas Wiik. Det var også akkurat disse to som skulle gjøre opp om seieren. Adrian vant 11-5 i avgjørende sett og bekreftet med dette at hans førsteplass på rankingen i Region Nord er fortjent.

Adrian Sletten (t.v.) og Andreas Wiik møttes som ventet i finalen i herrer elite. Adrian vant og konsoliderte sin plass som høyest ranket i nord.

Det var faktisk i kvartfinalen mot Kevin Johansen han måtte jobbe mest for seieren. Etter å ha ligget under 0-1 og 1-2 i sett ble det en femsetter der Adrian på stilingen 7-7 måtte ha hjelp av et par hårfine nettrullere for å vinne 11-8.

Adrian Sletten har tatt store sportslige steg de siste årene og har sørget for at vi nå har den spesielle situasjonen at det er en spiller fra Rana BTK som topper den nord-norske rankinglista. Det har ellers vært forbeholdt spillere fra Bodø og Tromsø helt siden online-rankingen ble opprettet. «Dessverre» er Adrian også en veldig god fotballspiller som er på A-laget i hjembyen, og det gjør at han må dele fritida mellom de to idrettene. For hans nasjonale ambisjoner innen bordtennis ville det trolig vært en fordel med full fokus på vår idrett, men samtidig medfører kombinasjonen at han er svært godt fysisk trent og det er om kjent ikke noen ulempe i bordtennis.

I de yngre klassene ser vi at flere av de nordnorske spillerne har forbedret seg veldig de siste par årene. Treningsleire i utlandet hver sommer hjelper, men spillerne i Bodø som er mellom 11 og 13 år trener hver eneste dag. Dette viser også hvor viktig det er med egen hall slik at klubben disponerer spilleflatene fritt hele døgnet.

Kim Edvin Jeongwan fra Trondheim BTK vant 15-årsklassen foran Vegard Lorentzen fra Bodø. I 11-årsklassen vant Benjamin Storvik foran Signe Grytøyr og Helena Sivertsen, alle fra Bodø BTK.

Signe, 8 år, Helena, 10 år og Malin er ivrige jentespillere i Bodø vi vil se mer av i årene som kommer. Det jobbes med å rekruttere flere jenter til klubben slik at det på nytt kan bli egne jentepartier.
I Nord-Norge lar man seg ikke affisere av været. Vegard Lorentzen går til hallen i kortbukser uansett vær.
Espen Wiik (t.h. her på et tidligere arrangement) var som vanlig stevneleder. Han har blitt en svært erfaren stevnearrangør, og brukte denne helga som prøvestevne før klubben skal arrangere junior-NM til våren.
For veteranene i Nord-Norge var dette stevnet oppvarming til veteran-NM på Stord og veteran-EM i Sandefjord til våren. Flere av veteranene i nord har Stord og Sandefjord som sesongens høydepunkter. Her med Sigbjørn Skjerpen (t.v.), Sven Martin Olsen og Bjørn Idar Lillevold (her avbildet med bronsemedalje fra et tidligere veteran-NM) som reiser til veteran-treningsleir i Spania for å være best mulig forberedt til EM.

Nordnorsk bordtennis hadde et enormt oppsving fra rundt 2008 med mange nye klubber og stor rekruttering, før det ble dalende aktivitet rundt ti år seinere. Nå startes det nye klubber i blant annet Sortland og Brønnøysund og på Skjervøy har en tidligere ukrainsk landslagsspiller bosatt seg. Vi håper derfor aktiviteten i den nordligste regionen igjen skal øke og regionsleder Jonny Ternlind garanterer at de nystartede klubbene skal følges opp slik at bordtennis i nord går mot ei ny storhetstid.

Det er ikke sikkert vi får se Jonny ternlind så mye ved bordtennisbordet, men han lover økt oppfølging av nye klubber i nord og styrket rekruttering av bordtennisspillere i den nordligste landsdelen.