cropped-IMG_2615.jpg

PrintNå er det gått ei uke siden alt utstyret ble tatt av gulvet i Bodøhallen søndag 21. februar. Et arrangement som må sies å ha vært en suksess fra start til mål. Når alt er opptalt ble det spilt 609 kamper på 25 bord under NM for junior og eldre junior.

Når de deltakende klubbene utelukkende kommer med positive tilbakemeldinger så kan vi ikke annet enn å si oss fornøyd. Vi får slå oss litt på brystet når bordtennispresidenten avslutter sine rosende ord til oss på følgende måte: «En slik proff gjennomføring gjør oss som bordtennisnasjon bedre. Blir stolt over at vi klarer å gjennomføre så bra.» Vi får skryt fra B-72, klubben med flest deltakere i mesterskapet, for dommere på alle 25 bord – i én og samme hall – og for god størrelse på alle baner og flotte innslåingsforhold. Fikk også signaler om at storskjermen i hallen er også var med på å heve arrangementet, og det at Rolf Inge regelmessig la ut korrigerte tidsskjema falt absolutt i smak hos de deltakende klubbene.

Fokus BTK sier følgende på sine hjemmesider: «…. skryt til Bodø BTK for et meget godt gjennomført arrangement! NM er årets høydepunkt og da skal det være en god ramme rundt mesterskapet. Det var det virkelig i helgen!»

For første gang hadde vi livestreaming fra et bordtennisstevne i Bodø. Sven Martins løsning  falt absolutt i smak og over 1.000 seere totalt på de tre dagene er enormt. Får skryt for gode vinkler, hvor til og med ITTF har noe å lære. Flere henvendelser har vi hatt om hvilken løsning vi brukte – utrolig hvor mye man kan bruke en iPhone med knust glass til.

Også nettsidene våre hvor vi la ut alt av informasjon ble godt besøkt de tre dagene, med 1.579 klikk fredagen til 1,213 på søndag. Resultatservicen på nett ble rost, også for oversiktelige lagkampresultater både på veggen i hallen og på nettsidene.

Jeg tror vi traff bedre med åpningsseremonien denne gangen enn for to år siden under NM for yngre. Vi klarte å holde den innenfor den tilmålte halvtimen.
Vi var svært glade for at Bodøs ordfører, Ida Pinnerød, tok seg tid til å formelt åpne mesterskapet. Også hyggelige ord fra NBTFs Mona Løkås varmet, for ikke å snakke om Lise Mørkved da hun vakkert sang nasjonalsangen.

Teknisk sett fungerte det meste bra, selv om sekretariat og overdommer/TD ble satt litt på prøve da stevneprogrammet TTCoordnator feilet i å sende en utøver videre fra Damer junior lørdag. Det skapte litt kaos, men heldigvis fantes det god kompetanse i hallen, og med god hjelp av hånboka ble trekning foretatt manuelt. Heldigvis førte ikke dette til at selve stevnet ble forsinket på lørdagskvelden, Herrer Junior-klassen tok såpass mye tid at dameklassen ble tatt igjen.

Den store utfordringen vår var å ha nok dommere tilgjengelig hele tiden, og på søndag under Eldre junior single-klassene røynet det på, men på én eller annen merkelig måte fikk vi det hele til å gå opp. Nå skal det sies at det nok gikk litt ut over våre egne utøvere i akkurat disse to klassene. Tore Dagsloth skal ha enormt mye ros for å ha klart å holde oversikta hele tiden på hvem som skulle dømme hvor på hvilket bord.

Økonomisk sett har vi i skrivende stund ikke alle tallene på bordet, men et solid plussresultat ser det ut til at det blir. Vi hadde budsjettert med 50.000 kr i overskudd, så det blir spennende å se hvor nærme vi kommer det.

Sportslig sett hadde vi kanskje håpet at våre egne BBTK-spillere skulle avansert litt lenger i sine klasser, men aldri har det vært et sterke felt med bordtennisspillere de har konkurrert mot. Nivået var høyt og flere av utøverne var i forberedelser til det kommende lag VM for seniorer, så alt det må vi ta i betraktning.

Lagkampene gikk fredag. Her er viktigheten av å være heldig med trekninga i første runde avgjørende for sluttplasseringen. Jentene, med Kristina og Elisabeth, klarte brasene og slo B-72 lag 5 med 3-1. Kristina vant begge sine kamper mot Yoana Weterbach, som hun hadde tapt to utrolig jevne kamper mot i Bergen i Stiga Norges Cup et par uker i forveien. Nå vant hun ganske greit 3-1. Doublekampen var avgjørende her vant jentene 3-2 etter en jevn kamp.
I andre runde var det B-72 lag 3, med rutinerte Nini Do Vo og Kristin Nordhelle, som var motstandere. Her var jentene sjanseløse og 0-3 og 0-3 i alle kampene viser det. I neste plasseringskamp om femteplassen mot Harestua ILs beste jenter, Julia Grina Ruud og Lisa Lange, hadde vi håp om at jentene kunne overraske. Spillet var til tider bra mot vriene motstandere, Ruud med sin tett på nettet og nubbe-stil er alltid vrien, og Elisabeth fikk muligheten mot henne. Hun utlignet til 1-1 og var i ferd med å finne ut av det, men måtte bite i seg sure 9-11 i fjerde sett. Kristina holdt bra følge mot offensive Lisa Lange, men de avgjørende ballene gikk henne i mot. 1-3 tap også her. Hadde hun spilt mer på 80/20 i forhold til fart og skru hadde hun kanskje vunnet kampen.
Uansett 7. plass i et juniormesterskap for et jentelag fra Bodø er fantastisk og mye å bygge videre på. Vi må også huske på at jentene har mange år igjen i klassen og tenk om fire år!

I Herrer Junior lag stilte vi med to lag. Førstelaget bestod av Andreas D, Eirik og Kristoffer D. På andrelaget spilte Vebjørn, Mats, Per-Henrik, Håkon og Nikolai. Førstelaget åpnet med Sarpsborg BTK, med spillere som vi kjenner godt fra tidligere oppgjør. Andreas slo Benjamin Langsholt overraskende lett 3-1 i første kamp, Eirik presset virkelig Marlone Babsvik i lange perioder og ledet 2-1 i andre kamp, før kampen ble snudd i østfoldingens favør. Også Kristoffer mot Audun Aulie ble spennende, men også her endte kampen 1-3. Kristoffer hang godt med og kunne fort vunnet kampen. Eirik tapte 1-3 mot Langsholt i en jevn kamp og dermed måtte våre gutter til plasseringsspillet og ikke til kvartfinale dessverre. Vårt andrelag var sjanseløse mot Harestua IL noe 0-3 og 0-3 i alle kampene viser, men god lærdom er det å ta med seg uansett. Plasseringsspillet går vi fort igjennom, Bodø BTK 1 vant mot Bergen HIL 3-0 og slo vårt andrelag med samme siffer i kamp om niendeplassen. Andrelaget ble direkte trukket til denne kampen og fikk dermed ikke spilt mer enn to kamper, litt surt for guttene som hadde gledet seg til flere kamper. For førstelaget var kampen med stor K den mot Sarpsborg, det var den vi måtte vinne, men sånn er det, neste år, med et år mer på baken, så går vi til sluttspillet!

Resten av mesterskapet var det single og doubleklasser som stod på programmet. Beste plassering fikk Kristina med sin niendeplass i Damer Eldre Junior. Litt heldig i og med at Kristin Nordhelle fra B-72 måtte melde walk-over i pulja. Men en sterk 3-0 seier over Tone Todok fra Nesodden i samme gruppa beviste at hun fortjente sluttspillplassen. Kan også nevnes at hun i første puljekampen vant første sett mot Anne Sophie Kalvatn fra B-72, veldig bra.
I Damer Junior lørdag røk Kristina ut i puljespillet. For Elisabeths del ble det samme greia med tap i alle kampene i puljespillet både i Damer Junior og Damer Eldre Junior.  Tøffe tak, men stå på, det var knallgod motstand. For vår tredje jentespiller, Lena-Kristin, var dette første møte med norgestoppen, og som ventet ble det vanskelig å ta poeng, men en fin erfaring uansett.

Guttene våre, Andreas som vi hadde håpet skulle ta et steg eller to videre til sluttspillet. I Herrer Junior hadde han gode odds for å ta seg videre fra pulja ettersom han skulle møte Benjamin Langsholt igjen, han han slo i lagkampen dagen før, men den gang ei. Etter å ha ledet 2-1, snudde motstanderen kampen og vant de to siste settene, og hva som skjedde i siste settet, som endte 1-11 er vanskelig å forklare, men en skuffet Andreas var det i alle fall. I samme klasse var Eirik mye i samme situasjon, han vant greit mot en Bergen HIL-spiller i første kamp, så var det Aslak Vengbo fra Oppegård IL som var motstander, en som Eirik normalt sett burde slå. Han ledet 2-1 i sett og det så ut til å gå veien, og i fjerde sett så det ut til at han hadde kontroll, men 10-12 ble det der og i siste sett fungerte lite og Vegnbo stakk av med seieren. Snorre Amundsen fra Harestua var tredjemann i pulja og her ble det klart 0-3 tap, selv om Eirik hang godt med i mange av spillets faser. Våre øvrige gutter, Mats, Per-Henrik, Vebjørn, Kristoffer D, Håkon og Nikolai røk alle ut av puljene uten kampseire.

Så var det Herrer Eldre Junior på søndag hvor Eirik egentlig var den av våre som var nærmest å karre seg videre fra pulja. Sterk seier mot ca. 200 poeng høyere rankede Sander Holum fra B-72 med 3-0 var svært gledelig. Så var det matchen mot Ole Jørgen Pedersen fra Notodden hvor Eirik hadde 1-1 i sett og presset ham i tredje sett, men dessverre så ble det 1-3, her hadde det vært muligheter for her fikk virkelig Eirik spillet til å gli i perioder. At Erik Eng skulle vinne pulja klart var ikke overraskende. Andreas var ikke heldig med trekningen, Jon-Martin Soo Hansen fra Fokus BTK og Sigurd Tjalveson Sørheim fra Volda og Ørsta BTK var for tøffe nøtter å knekke, men spesielt mot sistnevnte viste Andreas noe av det han kan og tok ett sett. I klassen ellers gledet vi oss over at Narvik-spilleren Sivert Romstad karret seg videre to runder i sluttspillet, selv om det skal sies at han var noe heldigere med trekningen så tar det ikke noe av glansen av hans prestasjon. Bodøs øvrige gutter led samme skjebne som i juniorklassen dagen før.

Om doublene sier vi ikke så mye, men Andreas og Elisabeth karret seg videre en runde ved å slå et par fra Sarpsborg/Nesodden. I neste runde ble det tap for semifinalistene Bagner Nilsen/Grindheim Berner fra B-72. Eirik og Kristina møtte også et B-72 par i første runde, og samspillet fungerte ikke og 0-3 var uunngåelig.

I herrenes dobuleklasser møtte Andreas og Eirik lørdag Brunsæl/Aarsund fra Harestua IL. Da ble det tap i første runde. Søndag i Eldre junior double var det faktisk samme paret de møtte. Guttene hadde lært av forrige kamp og vant denne gang 3-1 i sett, etter tidvis godt spill. I neste runde ble finalistene Sandberg/Jørgensen fra Eiker alt for sterke.

Jentene slet også i sine doublematcher og gikk dessverre ikke videre. Noe alle våre andre par også opplevde dessverre. Double er en øvelse som også krever trening og fremover må vi kanskje ha mer fokus på det. Vi hadde kjørt litt i ukene før NM, bl.a. på Peter Nilsson-samlinga helga før.

Jeg skal nå avslutte mitt NM-sammendrag med å takke alle som gjorde dette til et uforglemmelig mesterskap. Det er uten tvil det store stevnet vi har arrangert som har glidd mest på skinner. Planleggingen er selvsagt viktig, men at alle er på plass og gjør en kjempejobb er det viktigste og det gjør jobben som stevneansvarlig svært hyggelig. Sven Martin og Rolf Inge, sammens med Kjell Sture, Bernt og Sture E. i sekretariatet, Tore som styrte dommeropplegget med trygg hånd og var våken hele tida for heng og potensielle «farer». Til dommerne, spesielt Sigbjørn, Rolf, Frank og Jostein som dømte fra morgen til kveld og alle foresatte som stilte på dømming, kantine, opprydding, opp- og nedrigging, fantastisk. Ingen nevnt ingen glemt, takk så masse!

Fantastisk morsomt med fotografene som foreviget øyeblikkene under mesterskapet, Geir Antonsen på lørdag som gjorde dette av egen fri vilje, bildene hans kan dere se her.

Brage Titlestad var hyret inn av NBTF for å fotografere under NM, hans bilder kan dere se her.

Også Avisa Nordland var tilstede og laget en bildekavalkade, se den her.