Under NM for junior og eldre junior samt senior B i Bergen, sendte Bodø Bordtennisklubb en tropp på seks spillere, Markus Madsen, Ulrik Grytøyr, Vegard Lorentzen, Henrik Nestvold, Kristina Pirtskhalava og Kevin Johansen. Dessverre ble Henrik skadet før kampstart fredag og fikk ikke spilt.

NM startet med lagklasse fredag, der Bodø BTK var svært uheldig med trekningen og møtte toppseedede Fokus BTK fra Oslo. På Bodøs lag spilte Markus, Vegard og Ulrik. En artig historisk parallell er at for 33 år siden spilte Tromsø BTK første runde i lag i junior-NM mot Fokus i samme hall som NM gikk denne gangen. På det laget spilte faren til Markus, Yngve Madsen, og Kevin Johansen.

Som ventet ble det tøft mot Fokus, og våre spillere tapte. I tillegg til tøff motstand i kampen, var spillerne tydelig preget av at det var uvisst hvordan det gikk med Henrik som nå var til medisinsk behandling. Det ble tap i første runde. 

Dagen etter var det double og single som sto på programmet. Markus tapte to svært jevne kamper og vant en i single. Vegard tapte sine i pulja. I junior B vant Ulrik en kamp, der han viste stor mental styrke, og hentet hjem en uhyre jevn kamp, det sto 2-2 i sett, og Ulrik vant siste sett med knappest mulig margin.

Ulrik Grytøyr viste lovende takter i junior-NM. (Foto: Kevin Johansen.)

I senior B vant Kevin sin pulje, der han blant annet slo høyt rankede Mikkel Berg Torpe fra Fornebu. Begge gikk videre fra pulja, og Mikkel vant resten av kampene sine, mens Kevin gikk ut i kvartfinalen.

Søndag var det eldre junior, og nå ble nivået enda høyere. Markus spilte svært godt, spesielt i kamp to og tre i pulja, som han vant. Dessverre var det så jevnt i denne pulja at de måtte telle settsiffer for å avgjøre hvem som gikk videre. Av de tre beste hadde Mathias Halvorsen 4-3 i kvote, Vincent Nguyen 4-4 og Markus 3-4. Dermed ble det ikke sluttspill, men det kunne ikke blitt jevnere enn dette. 

I eldre junior B ble både Vegard og Ulrik nummer to i sine puljer, men tapte første kamp i sluttspillet.

Kristina viste imidlertid virkelig styrke i dameklassen. Hun ble nummer to i sin pulje, og i kvartfinalen spilte hun mot en av landets beste juniorspillere, Elsa Sander Bornø, der Kristina vant første sett. I andre slo Elsa tilbake, men de to neste settene presset Kristina hardt og hadde motstanderen i kne flere ganger. Dessverre ble det 9-11-tap i tredje og fjerde sett. Med litt mer trening hadde det blitt medalje på Kristina i NM!

Coach Kristoffer Nilsen fulgte spillerne tett denne helga i Bergen, og kunne rapportere om mye godt spill. Han sier det må jobbes mer med serve-retur og i overgangsfasene i spillet fra angrep til forsvar og forsvar til angrep. Dette er noe vi vil trene mye på framover. Det som var veldig positivt i NM er den lagånden alle spillerne i klubben har. De støtter hverandre gjennom hele turneringa.

Bodø BTK har et ungt lag som kan få til virkelig store ting i junior NM i årene som kommer!

Bodøs tropp i NM: F.v. Vegard Lorentzen, Kristoffer Nilsen, Ulrik Grytøyr, Kristina Pirtskhalava, Kevin Johansen og Henrik Nestvold. (Foto: Ann Kristin Lorentzen.)