Denne helga arrangeres Nordnorsk mesterskap i Bodø. Dette er det mest prestisjefylte stevnet i nordnorsk bordtennis, og i år har vi det mest meritterte startfeltet noen gang i et NNM.

Hele 18 NNM-titler i Herrer senior har deltakere som stiller i år. Flest har Fred-Ronny Stabel med fem titler. Han har gjort comeback denne sesongen, og det rapporteres om at han har gjort det bra på trening den siste tida. Erik Eidesen følger like bak med fire titler. Erik har nok lyst til å revansjere seg etter det bitre nedrykket fra 2. divisjon sist helg i Bodø.

Yngve Madsen har tre NNM-titler, og har også flere NM-gull. Han vant Nord-Norges første NM-gull i NM for yngre i Haugesund i 1988 i gutter double sammen med en spiller fra Tønsberg. I -91 vant han NM-gull i herrer junior single, double og mix.

Andreas Wiik og Andreas Dagsloth har to NNM-gull hver, og Wiik har også vunnet B-klassen i NM.

Bjørn Idar Lillevoll ble nordnorsk mester helt tilbake i 1979, det første NNM-gullet til Bodø BTK. Bortsett fra stordabuen Arild Haukanes som vant NNM i 1986 som Bodø-spiller mens han avtjente verneplikt i nord, måtte Bodø BTK vente helt til 2015 før de neste gang vant den gjeveste klassen i NNM.

Regjerende nordnorsk mester er Sten-Eigil Sigurdsen som imponerte stort da han vant i fjor etter å ha passert 50 år. Dette er den største sensasjonen i nordnorsk mesterskaps historie. Alle de her nevnte ønsker nok å ta et nytt NNM-gull, men Adrian Sletten, Kevin Johansen, Markus Madsen og Andrei-Alin Tala ønsker nok også å ha et ord med i laget. Herrer A i år er mer åpen enn noen gang.

I dameklassen spiller Dina Leivseth og Mona Sigurdsen. Siv Engmo fra Bodø BTK vant denne klassen i veldig mange år. I Jenter 15 deltar Oda Flæsen, Signe Grytøyr og Helena Sivertsen. Det blir spennende å se hvem som vinner dameklassene i år.

I Herrer junior blir det en hard fight mellom Markus Madsen, Henrik Nestvold, Alexander Karlsen og Vegard Lorentzen. En joker her er også Kristoffer Rye-Holmboe som stadig vinner medaljer i NM, og er den nordlendingen som spiller flest turneringer i året.

Espen Wiik og hans stab har akkurat rukket å puste ut etter tidenes største serierunde i Bodø forrige helt der hele 20 serielag var i aksjon. Alt ligger til rette for at årets NNM blir like godt gjennomført.

Andreas Dagsloth og Andreas Wiik er toppseedet i Herrer A lag på lørdag. Her er de fotografert etter 6-4-seieren over Fokus 2 i helgas avsluttende serierunde i 1. divisjon. (Foto Espen Wiik.)