I likhet med for fotball er det også i bordtennis overgangsvinduer med klare frister for spilleroverganger. For Bodø BTK ble det denne gangen uvanlig mye drama før overgangsvinduet stengte 1. september i år. Wille som har spilt kamper for oss i flere sesonger fikk ei sein avklaring fra sin svenske klubb Halmstad om at han ikke fikk fri til de planlagte kampene for Bodø BTK i høstsesongen. (Samme gjaldt også Charlie Widing, som spilte en runde for oss i fjor, red.anm.)

Da måtte vi ut på overgangsmarkedet igjen og tida var knapp. Trenerteamet i Bodø måtte bruke sitt nettverk internasjonalt for å finne en kvalitetsspiller som kunne styrke oss denne høsten. Både den norske landslagstrenere, «Tickan», svenske eliteserietrenere samt flere polske spillere var involvert i å hjelpe Bodø BTK. Utfordringen var at både i Sverige og i Polen følger de i stor grad samme terminliste for seriekampene som i Norge.

Da fristen nærmet seg koplet vi også på Roar Frøseth i Tingvoll BTK som kjenner internasjonalt bordtennis godt. Han satte oss i kontakt med en veldig god svensk spiller, Johannes Klang, som bor og trener i Halmstad, men spiller i Superettan for Haparanda BTK. Etter litt forhandlinger kom vi til enighet med han og så var det å få overgangen igjennom i Norges Bordtennisforbund. Heldigvis jobber Ghassan Chaer som har ansvar for overganger i NBTF både seint og tidlig, og kl. 20.43, altså bare litt over tre timer før overgangsvinduet stengte, fikk vi bekreftelse fra han om at overgangen var i orden.

Johannes Klang, ser frem til å spille for Bodø BTK i 1. divisjon.

«Med Johannes Klang får Bodø BTK en spiller som har god kjennskap til nordlig kultur gjennom at han spiller for Haparanda BTK. Vi syns det er positivt å signere en spiller som kjenner nordområdene godt.»

– Espen Wiik

«Johannes Klang er en sportslig veldig sterk signering. Han ville gått rett inn på alle norske eliteserielag. Han har ekstremt høyt tempo i spillet og vil tilføre Bodø BTK høy kompetanse i match-spillet.»

– Kevin Johansen

«Jeg gleder meg til å spille for Bodø BTK og bli kjent med mine nye lagkamerater. Jeg spiller til daglig for en klubb helt nord i Sverige, og jeg ser fram til å bli bedre kjent med Nord-Norge også. Min klare ambisjon er å vinne samtlige kamper jeg spiller for Bodø BTK, og bidra til at laget holder plassen i 1. divisjon.»

– Johannes Klang

Bodøs spillere vil få mulighet til å treffe Johannes Klang når han kommer til Bodø på treningssamling denne høsten.