Fredag 12. mai starter NM for junior og eldre junior i Bodø. 16 klasser, tre av dem para, og neten 80 deltakere fra Tromsø i nord til Larvik i sør skal kjempe om medaljer i årets junior-NM.

Bodø hadde junior-NM også i 2016 og tilbake i 1983 var det junior-NM enda lengre nord, i Tromsø. Bodø var også tildelt NM for yngre i 2020, men da satte pandemien en stopper for arrangementet.

I kveld har en stor gjeng funksjonærer vært i sving i Bodø Spektrum for å klargjøre for årets bordtennisfest i nord, under ledelse av turneringssjef Espen Wiik.

Rødt gulv må man ha i norgesmesterskap. Andreas Wiik har kontroll på måling og teiping.
Jan Roger Andersson. (Foto: hbtk.no)

Bodø BTK har vært opptatt av å skape en flott ramme når spillerne konkurrerer om titler og medaljer. En rekke spillere har allerede markert seg sterkt i norsk og i internasjonal bordtennis. Jan Roger Andersson har deltatt i Deaflympics og han har også EM-medaljer i både junior og senior for døve.

I klassene for de uten funksjonsnedsettelse er antatte favoritter Christine Kalvatn og Filippa Skjøld-Hinze i damer junior, men det er flere som har skumle hensikter om å blande seg inn i medaljediskusjonen.

Krizander Magnussen med flere NM-gull i samlingen sin, og med landslagserfaring tar også turen til Bodø. Han spilte i Montenegro nylig, men valgte å spille i Bodø foran turneringa i Slovenia denne helga. (Foto: NBTF.)

I herrer junior er utvilsomt Martin Frøseth og Khai Noah Lam de som gir lavest odds å tippe i finalen i klassen. De var begge med å kvalifisere Norge til EM-sluttspillet i Malmö til høsten, og det lover godt for norsk bordtennis´ framtid at så unge spillere er med og markerer seg internasjonalt.

I damer eldre junior er Rikke Skåttet og nevnte Christine Kalvatn de største favorittene, mens Alexander Klerck Fransson og Finn Vetvik kanskje er de som gir Martin Frøseth hardest motstand i denne klassen.

De fleste av toppspillerne i Norge deltar, noe som gir et veldig høyt sportslig nivå på dette mesterskapet.

Herrer junior lag og damer junior lag begynner fredag 12. mai kl. 12.00. Hallen åpner 10.30. Stevner fortsetter med paraklasser, double og single lørdag og søndag.

Flunkende nye bord skal det være til NM! Her trekker TD Øivind Eriksen og overdommer Benny Sandmo av plasten på et av bordene.
Turneringsleder Espen Wiik har hatt travle uker, men Ser fram til å endelig arrangere NM i Bodø igjen.
Hallen er her nesten klar for gjennomføringen av NM for junior og eldre junior 2023.