Før denne sesongen kom Kristoffer Nilsen til Bodø som trener. Mens Kevin Johansen hadde en pause fra bordtennis har Andreas Wiik i flere sesonger stått nesten alene om treneroppgavene, i hvert fall for konkurransespillerne. Vi tok en prat med Kristoffer for å høre hvordan han syns sesongen har gått, og hva som blir veien videre.

Kristoffer med laget som vant både 3. og 4. divisjon.

– Kristoffer, du har nå tilbragt en hel sesong i Bodø Bordtennisklubb. Hva er ditt inntrykk av klubben etter denne sesongen?

– Mitt inntrykk av klubben, for det første må æ berømme hvordan klubb og spillere har tatt meg imot. klubben drives på en veldig god måte, og har masse motiverte spillere som ønsker å bli bedre. 

Er det noe vi må justere når sesongoppkjøringa før neste sesong begynner?

– Vi burde komme i kampform tidligere i år enn i fjor, dette kan gjøres med treningssamlinger og/eller spille turneringer tidligere. Vi burde også satse på alle Norgescupene til neste år.

– Du kom fra Tromsø BTK der du har spilt og vært trener i mange sesonger. Hva er forskjellen på Bodø Bordtennisklubb og Tromsø Bordtennisklubb?

– Den store forskjellen på Bodø BTK og Tromsø BTK er viljen til å utvikle og drive klubben. En annen ting som er kult med Bodø er at det er to til fire treningsgrupper per dag, så det er veldig mye og bra aktivitet. 

– Neste sesong vil Bodø BTK for første gang ha serielag både i 1. divisjon og 2. divisjon. Vi har også lag for rekruttene våre. Hva må til for at våre spillere presterer enda bedre neste sesong, ikke minst vårt lag i 2. divisjon, der spillerne ikke har spilt seriekamper på det nivået tidligere?

– For det første er det veldig kult at vi stiller med lag i både 1. og 2 divisjon. Dette viser at klubben har mange spillere på bra nivå og stor bredde. Mye handler om å få ut potensialet sitt i kamp, men tempo, serve og retur blir viktig til neste sesong. 2.divisjonslaget blir å få en tøff første sesong, de møter mange erfarne spillere med alternativ spillestil. Dette kan absolutt bli en utfordring for vårt lag.

– I NNM slet seniorspillerne til Bodø. Mange av dem har også vært skadet på slutten av sesongen. Er dette noe det må tas mer hensyn til underveis i sesongen? Fokuserer vi nok på skadeforebygging?

– Vi i Bodø BTK er ikke fornøyd med utfallet i to av tre seniorklasser i NNM. Vi må ta ei evaluering på hva som gikk galt og prøve å forbedre oss. Bedriftsfotball er heller ikke å anbefale når sesongen er på hell. Til neste sesong blir det nok noe mer fysisk trening. Vi håper at norgesmester Yngve Madsen kan hjelpe oss å piske spillerne i litt bedre fysisk form.

– Bodø BTK har de siste 15 årene tatt store sprang som klubb. Både treningslokale, utstyr og medlemsmasse er noe helt annet enn da klubben styrket satsingen rundt 2007. Dette har medført at vi er blitt Nord-Norges førende klubb. Har Bodø fasiliteter til å ta videre steg og bli blant de beste klubbene i Norge?

– Kompetansen og viljen til å utvikle klubben er absolutt tilstede, men vi er per i dag litt begrenset med tanke på hallsituasjonen. Ønsket er en dobbelt så stor hall med eget kontor og oppholdsrom. Så vi får se hva tiden bringer.

Kristoffer med et analytisk blikk på bordtennis.

– Junior-NM på hjemmebane nærmer seg med stormskritt. Hvilke ambisjoner har du for våre spillere?

– Ambisjonene rundt NM på hjemmebane: For våre spillere handler det mest om å få kamp- og turneringserfaring. Så har vi et wildcard med et doublepar kombinert med Andreas D (Bodø) og Snorre Amundsen (Harestua) med full klaff og god fark kan det kanskje bli medalje.

– Siden du kom til Bodø har du vært på konstant reisefot, enten på turer med serielag, stevner eller samlinger. Hva planlegger du når det snart blir litt roligere før neste sesong tar til?

– Skal på norgesferie i to-tre uker etter NM for yngre Deretter er planen å reise til Sandefjord som coach under Veteran-EM for Kevin og Bjørn Idar, samt de andre nordnorske spillerne der. Så starter oppkjøringen mot neste sesong.

Bodø BTK vil takke Kristoffer for den gode innsatsen denne sesongen. Vi ønsker han en god sommer og ser fram til fortsettelsen til høsten.

Intervjuet av Kevin Johansen