Helga 21.-23. april 2023 var det veteran-NM på Stord. Fra de fleste hold sto arrangementet til terningkast 6, med god struktur på tidsskjema, premieseremoni og hyggelig bankett. Atle Irgens og hans venner i Stord BTK viste nok en gang at de kan arrangere stevner.

Bodø BTK stilte med Bjørn-Idar Lillevoll, Sven Martin Olsen, Ketil Johansen og Sigbjørn Skjerpen. Det var mer enn godkjent innsats av alle, men ekstra gledelig var det at Bjørn Idar spilte seg fram til semifinalen i single og dermed tok bronse!

Bjørn Idar kopierte dermed sin bronsjemedalje fra veteran 50 i 2014 og året før i veteran 50 lag, sammen med Sven Martin Olsen og Sigbjørn Skjerpen. Sammen med Auden-Magnus Nilsen-Nygaard Hjelsengs bronsjemedaljer i Para 15 åpen og Gutter 15 stående i 2011 og 2012. Dette er de eneste herre- eller guttemedaljer Bodø har erobret i norgesmesterskap. Klubbens jentebravader skal vi komme tilbake til senere.

Bjørn Idar er også en av de «originale» i klubben, i den forstand at han har vært med helt siden klubben ble stiftet i 1979, og faktisk før den tid også. Han ble nordnorsk mester i Herrer A i stiftelsesåret til Bodø BTK og er en av kun tre Bodø-spillere som har vunnet den gjeveste klassen i NNM. De to andre er Andreas Dagsloth og Andreas Wiik. I tillegg vant Arild Haukanes i 1986 som Bodø-spiller, men han er fra Stord.

Utdanning og jobb førte Bjørn Idar vekk fra Bodø i en lengre periode, der han jobbet på båtbyggermuseet i Gratangen. Han er en av ytterst få som har utdanning i akkurat dette faget, og han var derfor svært ønsket på dette spesielle museet i Sør-Troms.

Etter hvert kom lysten på bordtennis tilbake og han gjorde da come back, riktignok for Narvik BTK. Dette førte til ange kjøreturer til hver trening, men det stoppet ikke Bjørn Idar. Selv om Bjørn Idar var hadde vært borte fra idretten vår en lengre periode, tok han raskt steg og begynte å markere seg i nordnorske stevner. Da NNM sist ble spilt i Mo i Rana var han igjen i finalen i Herrer A, 40 år etter at han vant samme klasse.

Heldigvis for Bodø BTK ble hjemlengselen etter hvert stor, og Bjørn Idar flyttet tilbake til Bodø. Han ble umiddelbart en viktig ressurs i klubben, både som sparring for yngre spillere og med sin erfaring på serielagene i 1. og 2.-divisjon. Denne sesongen har Bjørn Idar vært tydelig på at han satser ekstra på veteranmesterskapene NM og EM som går i Sandefjord i juni. Derfor reiste han på bordtennistreningsleir i Spania kort tid før NM.

Det ga resultater og han kunne spille inn den historiske NM-medaljen i single.

Bodø BTK gratulerer Bjørn Idar med NM-medalje og vi ønsker han og Kevin Johansen lykke til i EM i Sandefjord i slutten av juni!

Se alle resultatene fra veteran-NM på Stord her.