En seriekamp som til slutt fikk oppslag i riksmedia var andredivisjonskampen mellom Tromsø BTK og Heddal IL i 1987. På forhånd var det antatt at det ville ende uavgjort, men et taktisk oppsett av Heddal bidro til at de vant hele 9-1. Veldig mange av kampene endte imidlertid med knappest mulig margin og Tromsø trener, Odd Handegård, overbeviste media om at dette var en jevn kamp, tross resultatet. Derfor ble overskrifta i avisa Nordlys dagen etter «Knepent 1-9-tap» noe riksmedia syns hørtes så komisk ut at det endte med faksimiler i deres aviser i etterkant.

Bodø BTK har en liknende opplevelse i det som uten tvil må kunne kalles klubbhistoriens jevneste utklassing. Dette skjedde i sesongen 2015-2016. Vi hadde reist til Narvik for å spille mot Narvik BTK. Kampen var viktig av flere grunner, det var viktig å vise hvem som var best i Nord-Norge. I tillegg var Bodø avhengig av å vinne kampen for å henge med i jaget om opprykk til 1. divisjon som lenge hadde vært en ambisjon for klubben. Narvik måtte vinne for å sikre seg mot nedrykk, så alt lå til rette for maks innsats i lagkampen denne oktoberdagen i 2015.

For Bodøs del begynte lagkampen greit. Kevin vant komfortabelt mot Sivert Romstad med 3-0, der Sivert ikke var i nærheten i noen av settene. Deretter var dramaet i gang. Andreas Wiik spilte neste kamp mot Simon Andreassen som var blant de beste nordnorske spillerne den gang. Andreas tok første sett greit, Simon slo tilbake i andre og vant så med klar margin i tredje sett. Andreas fikk ikke spillet til å fungere. Kevin var lagleder og tok time out der de gikk gjennom taktikken og hva som måtte endres da Andreas lå under 4-7 i fjerde og var på vei mot et klart tap. Etterpå snudde Andreas kampen fullstendig og vant settet 11-9. I femte holdt Andreas roen og dro det hele i land 11-8. dette var en kamp som så mørk ut, men der coaching og laginnsats bidro til å løfte innsatsen og snu det hele. 2-0 til Bodø etter de innledende kampene.

Så var det Andreas Dagsloth som skulle i manesjen. Han spilte mot Eirik Husveg som var en av Nord-Norges beste spillere. Andreas og Eirik vant hvert sitt sett greit i begynnelsen av kampen, men så tettet det seg til. Eirik vant tredje sett 15-13, Andreas vant fjerde 11-9. Åpninga av avgjørende sett ble et mareritt for Andreas. Han blir ved sidebytte liggende under hele 0-5. Men så snudde det. Først fikk Andreas en kantball. Deretter en nettball. Og slik fortsatte det. Den sindige Eirik Husveg ble etter hvert tydelig frustrert og lurte på om flasken aldri skulle ta slutt for Andreas. Og det skal sies at det ble nesten litt komisk for kant- og nettballene bare fortsatte for Andreas denne dagen. Eirik vant ikke et eneste poeng etter sidebytte, mens Andreas fikk hele sju nett- og kantballer og vant settet 11-5! Andreas hadde definitivt mye flaks i denne kampen og Eirik like mye uflaks. Men gode spillere skal ha flaks innimellom.

Så skulle Ketil ut mot Bjørn Skog som på den tida spilte for Narvik. Bjørn vant første sett 11-9, deretter slo Ketil tilbake i andre sett og det hele endte med en fem-setter der de tre siste settene endte 11-8. Ketil vant til slutt kampen.

Så var det tid for double. Kevin og Andreas D. møtte Tor Arne Bratli og Sivert. Bodø-spillerne vant første sett 11-9. Så slo Narvik tilbake i andre før vi vant de to neste settene slik at det ble 3-1. I denne kampen vant likevel Bodø-paret kun ett poeng mer enn Narvik-spillerne. Nå sto det likevel utrolige 5-0 til Bodø! Det var nesten som vi følte litt med Narvik som kjempet hardt, spilte jevnt, men fikk så fryktelig dårlig uttelling for innsatsen.

I den andre double-kampen spilte Andreas Wiik og Ketil mot Bjørn og Eirik. Bodø-spillerne vant 14-12 i første, men tapte de neste tre settene, ett av dem med 15-13. Endelig fikk Narvik en seier. Andrea D. tok så en behagelig seier mot Simon 3-1, før Andreas W. tapte mot Eirik Husveg.  Her ble det 3-1 til Narvik-gutten, med 12-10 i andre sett.

Så var det Kevin mot Bjørn. Kevin var tom for krefter etter mange kamper denne dagen. Han ble liggende under 0-2 i sett. Så tok Andreas W. time out og ga Kevin en skikkelig pep talk som fikk tilbake energien og Kevin vant de neste tre settene, 13-11, 11-7 og 11-9 i siste.

Ketil fikk gleden av å avslutte det hele for Bodø med å spille en fem-setter mot Sivert, der Ketil symptomatisk nok vant 11-9 i siste!

I denne lagkampen som Bodø vant 8-2 var det hele fem fem-settere. Bodø vant alle! Hele elleve sett endte med knappest mulig margin. Om Narvik hadde vunnet denne lagkampen hadde ingen kunne sagt noe på det, men Bodø var mye bedre i de avgjørende poengene. Dessuten hadde Bodø-spillerne en helt annen lagmoral der vi støttet hverandre hele tida når vi selv ikke spilte. Det var med på å avgjøre jevne kamper.

Narvik BTK vs. Bodø BTK 2-8 kan stå som et eksempel på hvor viktig høy innsats, god coaching og riktig lagtaktikk er for å vinne lagkamper.

Bodøs 1. divisjonslag i sesongen 2015/16. De fire lengst til venstre var med på dramatikken i Narvik måneden før dette bildet ble tatt, etter en overlegen 8-2-seier over et slagent B-72-lag.