Sist helg ble Nordnorsk mesterskap spilt i Tromsø. Dette er det viktigste stevnet i vår landsdel og det er her det avgjøres hvem som kåres til nordnorske mestere.

På stevnet var det flere nye fjes og det er positivt at våre spillere får konkurrert mot andre spillestiler enn de vanligvis er vant til. Et par spillere fra Ukraina og en fra Romania hevet nivået på mesterskapet.

Sju spillere fra Bodø deltok, etter at det i siste liten ble skadeforfall på Henrik og sykdom for Bjørn Idar. Lagklassene var viktige for Bodø å markere seg i og her ble det seier både i senior- og juniorklassen, i begge finalene ble det 3-1 mot henholdsvis Rana og Tromsø. På seniorlaget spilte Andreas D. og W. og Markus, mens juniorlaget besto av Vegard, Ulrik og Gaute. To NNM-titler i boks etter lagspillet!

Andreas W., Markus, Andreas D. og Kristoffer (coach) etter laggullet.

I juniorklassen vant Markus etter finaleseier mot klubbkamerat Vegard, mens Ulrik tok en sterk seier i Rekrutt 15, der Gaute også tok medalje. Vegard tok også sølvmedalje i junior double sammen med en Tromsø-spiller og her ble det bronse til Ulrik og Gaute.

I eldre junior ble det sølv til Markus etter finaletap mot Adrian Sletten som vant veldig mye denne helga også. Vegard var i seminfinalen i denne klassen. I 15-årsklassen vant Markus å ny, mens det også ble medalje på Vegard og Ulrik. Det ble altså tre NNM-gull på Markus denne helga, og han følger i sine fars fotspor som forsynte seg godt av medaljefatet for 38 år siden.

Det ble tre NNM-titler på Markus, blant annet i Gutter 15 som han vant. Nøyaktig 38 år etter at hans far, Yngve Madsen, vant samme klasse i NNM i Tromsø

Markus og Vegard har gjort store framskritt den siste sesongen og det ser vi både i deres spill og i resultatene. De får ut i kamp det det trener på til daglig, og det er ikke alltid tilfelle i en idrett som krever så mye mentalt som i bordtennis.

Men også Ulrik og Gaute har forbedret seg svært mye denne vinteren. Ulrik viser stor innsats under kampene, og han blir forbannet når han taper. Dette viser at han er en spiller med ambisjoner. Gaute viser vesentlig større trygghet i returspillet, og det er veldig viktig i konkurranser.

I seniorklassene gikk det ellers ikke Bodøs vei denne gangen. I den aller gjeveste klassen, Herrer A, var det ventet at både Andreas W. og D og Kevin hadde muligheter for minst semifinale. Kevin og Andreas D. røyk i fem-settere i kvartfinalen mot Rana-spillere, mens Andreas W. tapte 1-3 mot det som sensasjonelt skulle vise seg å bli den nord-norske mesteren, Sten-Eigil Sigurdsen. Sten-Eigil var definitivt ikke blant favorittene, men han spilte på et nivå han aldri før har gjort og bommet knapt på en eneste ball i finalen mot Adrian Sletten.

Sten-Eigil er Bodø-væring og spilte for klubben vår for bare ett år siden, men spiller nå for Tromsø.

Bodø hadde faktisk ikke spillere i semifinalen i noen av singleklassene i senior, verken Herrer D, Herrer B, herrer 35 eller Herrer A. Dette var svært uvanlig og det er også uvanlig at kreftene skulle ta slutt for alle de tre seniorspillerne, spesielt siden Bodø-spillerne trener vesentlig mer enn de fra Tromsø og Rana. Dette samme skjedde i herrer double der Andreas D. og W. møtte veggen fysisk i finalen mot Rana-spillerne Adrian Sletten og Magne Schytte.

Seniorspillerne må nå justere treningen før neste års 1. divisjon. De yngre spillerne viser derimot stadig bedre takter og det lover godt for etterveksten.

Kristoffer har tilført Bodø BTK masse konkurransetaktisk kompetanse etter at han kom til klubben. Det ble denne helga vunnet kamper av Bodø-spillerne som ellers ville blitt tap om det ikke hadde vært for hans coaching. Han er derfor veldig viktig for Bodø BTKs sportslige utvikling.

Alle resultatene fra NNM finner dere her.