Helga 24.–26. mars arrangerte vi ei kjempeflott treningssamling med den sympatiske italienske topptreneren Mattia Luigi Contu.

Mattia er aktiv bordtennisspiller, men hovedsakelig trener. Han har spilt for yngre italienske ungdomslandslag siden han var ti år gammel frem til han ble juniorspiller – da han tok trener 2-utdannining i Italia. Han er for tiden bosatt i Tromsø, og arbeider som turistguide, men har et sterkt ønske om å kunne formidle sine store bordtenniskunnskaper mens han er her nord. Derfor inviterte vi ham til samling i Bodø. Noe som ga våre yngre spillere god og nyttig input før junior-NM på hjemmebane, og NM for yngre på vårparten.

Mattia har blitt trent, og har arbeidet med internasjonale topptrenere og spillere, og sett hvordan de arbeider. Hans bakgrunn som matematikk og fysikklærer har medført at han har fått gode egenskaper innen før- og etteranalyse av kamper og statistiske treningsmetoder og psykologi i forhold til å arbeide med spillere på høyt nivå. Samtidig også for å få helt ferske og yngre spillere til å yte på en bedre måte etterhvert som man utvikler spillet sitt. Dette fikk vi nøye innblikk i mens han var i Bodø.

Fredagskvelden brukte Mattia til å bli kjent med spillerne og kjørte i hovedsak kjente øvelser. Han korrigerte litt på det tekniske med spillerne, og fikk dannet seg et bilde av dem.

Lørdagen var det fokus på serve, retur og åpning. Viktigheten av å ha en god serve, og noen til som man er sikre på, og at man danner seg et bilde og kan planlegge spillet etter sin egen serve ble det fokusert mye på. Alle trenge lenge på kort serve i forehand til motstanderen, noe som gir et godt utgangspunkt for det neste som skjer i ballvekslingen.

I sistepasset var temaet Building the point. Viktigheten av topspin, blokk og kontroll av topspin. Kjempespennende.

Søndag med temaet Building the feeling, strength and statistic. Mye kinatrening og fokus på forflytning ved bordet, før det var en avsluttende teoriprøve for spillerne. De som var med i helga var Vegard, Henrik, Ulrik, Fredrik, Mathias og Helena var på alle passene. Markus var ikke helt i form fredag og lørdag og ble mer syk og deltok ikke søndag. Benjamin og Signe var også med i deler av samlinga.

Undertegnede var svært imponert over utøvernes innsats, og forståelsen for Mattias budskap. Engelskkunnskapen er ikke noe å si på hos våre spillere, og teoriprøven ble gjennomført med glans.

Takk til Sigbjørn, Tore og Ketil som var med som sparring, det var veldig viktig.
Og masse takk til damene som ordnet lunsjen begge dagene!

Her er hva Mattia sier etter samlinga:

I would like to thank Bødo Bordtennisklub for giving me the opportunity to be part of such a great weekend, and to have had a wonderful time with the participants. In particular to Espen, Anne and Andreas to make it possible and in the most profitable way for everyone that was there. I hope this might be a start for something bigger in the early future, in the name of the development of table tennis. I was really happy to have seen young players with a lot of passion and dedication, at the same time I’m really happy to have seen a lot of improvements in such a short time of work with them. From my point of view it was a success, and I hope to have more opportunities to collaborate together in the future.

Thank you very much BBTK!

Mattia