Siden sist vi oppdaterte på nettsidene her har mange vært ute og spilt seriespill og turneringer, etter at Korona-restriksjonen ikke lenger er her, til stor glede for alle i klubben. Det har blitt medaljer i NM eldre junior til Kristina, det har blitt NNM-seire til Markus, Vegard, Dina og Yngve. Vi har overlevd i 1. divisjon. En oppsummering av alt finner dere under her.

Vi har en utrolig engasjert konkurransegruppe-gjeng som trener masse og ønsker å bli så gode som mulig som spillere og tre av dem drar avgårde på treningsleir til Danmark i sommer sammen med trenerne Andreas W. og Yngve.

Vegard er kjempefornøyd med å få Kristoffer til Bodø.

Så er det neste sesong, her skjer det masse spennende og hovedoverskriftene her er at vi får tilknyttet oss en kjempe trenerressurs i Kristoffer Nilsen fra Tromsø. Han var og hilste på oss her tidligere i juni og var med på noen treninger. Dette blir veldig bra.

Det var en ikke så liten skuffelse da vi ikke fikk arrangere NM for yngre i 2020 p.g.a. koronasituasjonen, og skuffelsen var ikke mindre da vi dessverre ikke fikk tildelt NM for yngre i 2023 heller. Men nå blir det en stor opptur, da vi blir å arrangere NM for junior og eldre junior 12.–14. mai 2023 i Bodøhallen i Bodø Spektrum. Blir jo første gang i byens storstue for våre yngre spillere. Så denne helga, inkludert fredag må settes av av alle klubbens medlemmer allerede nå. Alle må bidra med dugnad, ung som gammel i klubben, spillere og foresatte.
Også til Havørna Cup og Bodømesterskapet må alt som kan gå og krype av spillere og foresatte stille opp!

Spennende også for våre yngre spillere er et samarbeid med Region Midt om 4. divisjon seriespill. Her blir det en samlerunde i Bodø og en i Trondheim i løpet av sesongen. I utgangspunktet er det våre spillere på konkurransegruppa som får muligheten her på de to lagene vi har meldt på.
I tillegg har vi to lag med i 3. divisjon G i Region Nord. Nytt av året er at det er minimum påkrevd tre spillere pr. lag her. Vi vil arrangere én samlerunde i Bodø, trolig i mars, i tillegg til en runde i Tromsø i høst. Vi har også søkt om en samlerunde i 1. divisjon i november.

Ellers neste sesong så er det bare å sette av følgende datoer:
1.–2. oktober, Trondheim Open, klubbtur
8.–9. oktober, Skellefteträffen, Skellefteå, klubbtur
15.–16. oktober, Stiga Norgescup 1, Bergen
22.–23. oktober, Havørna Cup, Bodø, Bankgatahallen, dugnad for alle
12.–13. november, Stiga Norgescup 2, Lørenskog
26.–27. november, Mørketidscupen, Tromsø, klubbtur
17.–18. desember, BBTK-loopen, Bankgatahallen, 2. etasje
14.–15. januar, Stiga Norgescup 3, Bergen
11.–12. februar, Bodømesterskapet 2023, Bankgata, dugnad for alle
25.–26. mars, NM for senior, Fornebu
15.–16. april, NNM, Tromsø, klubbtur
22.–23. april, NM for veteraner, ikke klart hvor
12.–14. mai, NM for junior og eldre junior, Bodø, dugnad for alle
2.–4. juni, NM for yngre, Oslo
25. juni–1. juli, EM for veteraner, Sandefjord, vi stiller med lag!!!

I tillegg til denne innholdsrike menyen må man ta høyde for samlerunder i 1., 3. og 4. divisjon, samt treningssamlinger med jevne mellomrom.

Oppsummering av vårsesongen:

29.-30. januar var det serieiehelg i 3. divisjon avdeling G i Trondheim. Vårt lag bestod av Roger Willassen, Sven Martin Olsen, Sigbjørn Skjermen, Jim Pedersen og Eirik Wiik. Laget hadde ei solid helg med 2 x 8-0 over Trondheim 4, samt 6-2 over Trondheim 3 og 2 x 2-6 mot Trondheim 2. Det ble spilt uten double p.g.a. koronarestriksjoner.

Vårt lag som vant over Tromsø i bykampen mot Tromsø under Bodømesterskapet.

12.–13. februar arrangerte vi Bodømesterskapet 2022. Også det ble kraftig nedjustert p.g.a. pandemien, selv om det var akkurat den helgen at mye av samfunnet ble åpnet igjen. Det ble arrangert bykamper mellom to bodølag og Tromsø, som stilte med et lag bestående stort sett av sine 3. divisjonsspillere. Bodø 1 vant 11-10 over Tromsø, mens Bodø 2 tapte sin kamp mot tromsøværingene. På søndagen ble det arrangert ei rankingturnering hvor alle spillerne fikk spilt mange kamper. Andreas W. vant Rankingklasse 1 og Henrik Johan vant Rankingklasse 2. Stevnet ble arrangert på 6 bord i hallen vår og brytehallen.

Vårt lag som kavitet til siste sekund om å kapre andreplassen i 3. divisjon avd. G, men bare noen baller skilte lagene i Tromsøs favør.

12.-13. mars arrangerte vi samlerunde i 3. div. avd. G i Bankgatahallen hvor vi møtte Kanebogen og Tromsø 2.
Rana 2 skulle stilt lag, men dessverre klarte de ikke å stille lag. De som spilte for oss var Markus Madsen, Henrik Nestvold, Yngve Madsen (måtte stå over lørdag – p.g.a. karantene p.g.a. spill i 1. divisjon), Dina Leivseth, Ulrik Grytøyr og Thomas Leifseth.
Lørdag tapte laget mot Tromsø og Kanebogen, mens vi søndag, med Ynge på laget vant klart over seriemester Kanebogen med 8-2. Dermed endte vi likt med Tromsø BTK 2 på tabellen, med akkurat samme score på tabellen, men etter nøye fintelling av settkvote ble det avgjort noen dager senere at Tromsø ble nr. 2 og vi nummer 3. Hadde vi nå bare kunne brukt Ynge i kampene lørdag, så kanskje vi til og med hadde gått helt til topps…

12.-13. mars var det også samlerunde i 1. divisjon på Fornebu. Laget vårt bestod av Andreas Wiik, Andreas Dagsloth, Kristina Pirtskhalava og Evgenii Aleksandrov. Det ble klart tap 10-0 for Fornebu, knapt tap mot Kjelsås og seier mot Para NBTF, noe som gjorde at vi havnet nest sist på tabellen, men over nedrykksstreken. Så sesongens beholdning ble to seire og en uavgjort.

12.-13. mars var det igjen serieiehelg i 3. divisjon avdeling F i Trondheim. Vi måtte stille med et nytt og litt amputert lag med Roger Willassen, Sven Martin Olsen, Sigbjørn Skjermen, Vegard Lorentzen og Ane Handegård. Lyspunktene her var Vegards spill og de uavgjorte kampene mot Tingvoll og NTNUI. Vårt lag måtte ta til takke med en fjerdeplass på tabellen.

Premieutdeling i Tromsø under NNM, her er det medaljer for 3. divisjon avd. G som deles ut.

17. mars ble Bodø BTKs Årsmøte avholdt på Idrettens Hus på Aspmyra, og det uten noen form for dramatikk. Det sittende styret ble gjenvalgt.

2.–3. april var det Nordnorsk Mesterskap i Tromsø. Bodø BTK skulle stilt med ei stor tropp, men ble dessverre noe amputert p.g.a. snøvær over Tromsø fredagskvelden. Vi fikk avgårde en del folk da, og noen kom ikke avgårde før lørdag morgen og formiddag, svært frustrerende ja. For første året på lenge ble det avholdt lagkonkurranse i NNM. Her sto finalen mellom Tromsø og Bodø, hvor Tromsø dessverre til slutt trakk det lengste strådet. I den gjeveste klassen, Herrer A, måtte favoritt Andreas W. nøye seg med tredjeplass, etter å ha vært stresset i semifinalen (p.g.a. tidlig fly hjem) mot Inge Brunsvik hvor han tapte 2-3. Ellers så dominerer våre yngre spillere sine klasser, og Markus Einar vant både Gutter 15 og Herrer junior. Vegard vant Gutter 13 og Rekrutt 15. Dina vant Damer A og Yngve sammen med David Juhasz fra Tromsø vant Herrer double. Vi nådde ikke helt opp i målsettingen om å bli beste klubb, noe Tromsø snøt oss for denne gang, men her akter vi å komme sterkere tilbake neste år.

Kristina i aksjon under NM for junior og eldre junior i Trondheim.

9.–10. april var det NM for junior og eldre junior i Trondheim stilte vi med fem utøvere, og nok en gang leverte Kristina. Hun fikk en flott 3. plass i Damer eldre junior, kun slått i semifinalen av norgesmester Rebekka Carlsen. Hun fikk også en fin tredjeplass i Damer eldre junior double sammen med Vivian Huynh. I Mixdouble eldre junior ble det femteplass sammen med Andreas D. etter tap i kvartfinalen mot Kalvatn/Hovdenak fra Fokus. Andreas avanserte fra puljespillet og til 16. delsfinalen i Herrer eldre junior, men der ble Christopher Chen fra Trondheim for sterk. Ellers i den klassen gikk også Henrik Johan videre fra puljespillet, men i 32. delsfinalen måtte han se seg slått. I Herrer junior gikk alle våre videre fra puljespillet, Vegard, Henrik Johan og Markus Einar, som alle måtte se seg slått i første runde av sluttspillet. Uansett, gratulerer så mye til Kristina med medaljene og også til guttene som viste mye lovende spill, og klarte første målsettingen – det å komme videre fra puljespillet.

Fra samlingen i Bankgatahallen. Her ser vi Ynge instruere Gaute og Sondre.


20.–22. mai skulle Peter Nilsson ha kommet til oss i Bodø for første samling med ham siden mars 2020, men dessverre måtte Peter melde forfall p.g.a. sykdom. Dermed måtte trenerne i klubben ta ansvar og det gikk bare bra. To gutter fra Tromsø deltok, sammen med våre konkurransegruppespillere.

21.–22. mai var Bjørn Idar med i NM for veteraner i Sandefjord. Han hadde bare muligheten til å delta i Veteran 60, hvor han klarte en sterk femteplass. Neste år får vi satse hardere med ei stor og bred topp til NM og påfølgende EM for veteraner, som også vil gå i Sandefjord.

3.–5. juni stilte vi med ei sterk tropp på seks spillere til NM for yngre i Haukelandshallen i Bergen. Fredag stilte vi med to lag i Gutter 15 lag, hvor Markus, Henrik og Vegard spilte for Bodø 1 og Ulrik, Sondre og Gaute spilte for Bodø 2. Det var tøffe tak for begge lagene, hvor flere av våre gutter hadde vært syk i ukene forut for mesterskapet og hanglet også under lagkampen. Begge lagene røk ut i første runde, og vårt førstelag måtte dessverre trekke seg da en av guttene ble syk med feber. Vi mener de hadde hatt gode sjanser til å få ei brukbar plassering. Det andre laget vårt tapte i plasseringsspillet. Lørdagen, var det double, Markus og Henrik fikk en fin niendeplass etter å ha vunnet to kamper, og tapte i åttenedelsfinalen mot paret som vant klassen til slutt, Lam/Thomassen fra Fokus. De andre parene røk ut i første runde. I Gutter 13 single ble vårt store håp Vegard Sunde Lorentzen (12) utslått i første runde av sluttspillet, etter å ha vunnet sin pulje. Han hadde uflaks da han i sluttspillet møtte den som var førsteseedet, og til slutt vant turneringen, Michael Farnes fra Fornebu, ellers hadde han nok hatt god sjanse på mye bedre plassering. Sondre og Gaute som også deltok i 13-årsklassen gikk dessverre ikke videre.
Søndagen var det Gutter 15 single. Vegard gikk videre fra pulja i A-gruppa, i spill mot gutter som er 2-3 år eldre enn ham. Veldig sterkt, men han ble utslått i sin første sluttspillkamp, mot finalist Sebastian Flaatten fra Fornebu i 16. delsfinalen. Vegard sa etter sin siste kamp at han var fornøyd med spillet sitt i NM, til tross for sykdom i forkant og også fredag hvor han spilte med feber. Han spilte jevnt og slo spillere som han skulle slå og at tapene kom mot spillere som alders- og rankingmessig ligger klart foran ham. Den største forskjellen sa han er tempoet i spillet til de beste, det er her vi har mest å gå, men nå er det bare hjem og trene, og bli bedre neste sesong.
Det ble også en opptur for Ulrik som ble nr. 5 i Gutter 15B, hvor han virkelig fikk til nubbspillet sitt. Han han tapte i en jevn kvartfinale 1-3 etter å ha vunnet alle sine kamper i puljespillet, Sondre gikk også videre fra pulja, mens Gaute måtte si takk for seg etter puljespillet.
Trener Andreas W., som var med guttene i Bergen sier at mye var bra, og nå er det bare hjem og trenere mer! Takk også til Jim som var til nyttig hjelp som coach!

Spillere og trenere som var med under NM for yngre i Bergen.