Etter en lovende start, med mye aktivitet i høst, har sesongen 2021/22 blitt mer stillestående enn vi kunne ønske. Koronaen og Omikron-viruset har gjort at alt av konkurranser har blitt lagt på is siden i slutten av november, enten avlyst eller utsatt, både lokale- og nasjonale stevner, samt seriespill.

Vi fikk gjennomført samlerunden i 1. divisjon i november og laget vårt fikk også spilt en runde til i Trondheim to uker etter. Laget har tatt 3 poeng så langt, med seier over Para NBTF i runden i Bodø og uavgjort mot B-72 i Trondheim.
Siste samlerunde går på Fornebu 12.-13. mars, så vi får bare anta at den vil gå sin gang.

Vi måtte dessverre avlyste BBTK-loopen 18.–19. desember, da myndighetene strammet til koronatiltakene.
Samtidig sa anbefalingene at voksne ikke fikk trene organisert innendørs, noe som har satt en stopper for treninger for våre seniorer siden da. Vi har for å avhjelpe litt invitert våre voksne spillere som sparring på våre yngre grupper, noe som absolutt har vært med på å øke nivået for dem under 20 år. Takk til alle som har bidratt.

Vi kjørte også igang et julelotteri gjennom Spond-appen, og det må vi absolutt si ble en suksess, med inntekter på over 14.000 kroner. Dette er midler øremerket reisestøtte for våre yngre spillere.

Nye koronaregler

13. januar ble det lempet på kornarealene, så nå kan våre voksne spillere ha treninger, nesten som vanlig. Voksenidretten (de over 20 år) kan trene og spille kamper som normalt innendørs, men de må holde 1 meters avstand. På trening er antall utøvere begrenset til 20 personer med en meter avstand. Kan trene og spille kamper fritt innendørs med tidligere vedtatte smittevernregler, men arrangementer (treninger og samlinger) er begrenset til 30 personer.

Utøvere under 20 år kan trene og konkurrere fritt uten 1 metersregelen der dette er nødvendig. Gruppestørrelse på trening for barn og unge er anbefalt å være omtrent 20. Ved konkurranser for barn og ungdom regnes ikke utøvere inn i antallsbegrensingene. Det foreligger likevel en anbefaling om å begrense størrelser på arrangementer for individuelle idretter.  

Vi som arrangør av treninger og konkurranser er ansvarlig for at smittevernreglene følges og som fører lister over deltagere på arrangementet. Det er fremdeles svært viktig å følge de generelle rådene fra myndighetene om god håndhygiene (bruk håndsprit i hallen) og å holde seg hjemme ved symptomer.

Bodømesterskapet

Bodømesterskapet – lag- og rankingturneringen som var berammet til 12.–13. februar ser vi ikke mulig å gjennomføre med de begrensinger som foreligger. Men vi arbeider med å finne på noe på denne datoen, evt. ei U-20 treningssamling.

Vi får ellers tro at samlerunden i 3. divisjon avd. G i Bodø, kan gå av stabelen som planlagt 12. og 13. mars, og NNM i Tromsø 2. og 3. april. Så er det flere NM’er fra slutten av mars (NM senior) helt til i juni (NM for yngre). Vi får bare se hva som skjer når vi kommer litt ut i februar.

Ellers har treningene i vinter gått veldig bra. Vi har en fin gjeng på 3-4 stykker på konkurransegruppa som trener veldig bra, og vi trenere ser klar fremgang. På bordtennisskola har det vært litt tynnere oppmøte, men de som er der får bra oppfølging. Vi har også ei ungdomsgruppe som trener hver tirsdag, med imponerende oppmøte på 10-12 stykker hver gang.

Nå åpner vi opp for voksentreninger for fullt fra mandag 17. januar, og vi håper at alle er klare for mange gode øker.