2020 var året det virkelig skulle skje i Bodø Bordtennisklubb. Vi skulle arrangere NM for yngre og Stiga 11’ern 13.–15. mars. Hele klubben gledet seg, ikke minst våre yngste som skulle delta.

Vi hadde mønstret det vi kunne, planlagt alt i detalj. Ca. 140 utøvere var påmeldt fra hele landet, klare for innsats i store flotte Bodøhallen.
Mange nye bordtennisbord og barrikader var bestilt, en pall med premier hadde vi fått på døra, startnummer og plakater var produsert. Logistikken med å ha dommere til alle kampene var klar – kanskje den største øvelsen før mesterskapet. Dugnadslistene var spikret, fra opp- og nedrigging til kantine- og ryddevakter. Det var mange sene kvelder for å holde i alle trådene.

Og så kom plutselig Koronaen, en motstander vi ikke kjente mye til før vi kom til mars 2020, men sånn smått måtte vi begynne å tenke på hvordan den skulle hanskes med. Ca. ei uke før mesteskapet ble undertegnede oppringt av Aftenposten, med spørsmål om hvilke smitteverntiltak vi hadde i forhold til mesterskapet. Heldigvis dagen før hadde vi i allefall diskutert det i klubben og en person hadde tatt ansvar for å skaffe til veie de remedier vi trengte av hånddesinfeksjonsmidler og andre nødvendigheter. Der og kom alvoret inn over oss, dette er faktisk en virkelighet som har nådd oss også.

Dermed gikk det slag i slag i uka mot mesterskapet, vi gjorde alle forberedelser som om alt skulle gå som planlagt. Men i tillegg, møter, telefoner og meldinger med kommune, idrettsråd, idrettskrets, smittevernoverlege, halleiere, og ikke minst med teknisk delegert, overdommere, NBTFs representanter og ikke minst etterhvert bekymrede deltakere, foresatte og funksjonærer.

Uansett så var vi innstilt på å gjennomføre mesterskapet med de restriksjoner og tilpasninger som måtte bli pålagt oss.

Mesterskapet skulle starte fredag 13. mars med lagkonkurranser, men onsdag før mesterskapet var det hyppig kontakt mellom oss arrangøren og TD, Øyvind Eriksen og NBTF. Da var det kommet inn avmeldinger både fra påmeldte og fra nøkkelpersoner i arrangørstaben, som anså det som for risikabelt å være med.

Men NBTFs styre besluttet at stevnet måtte avlyses. Og på ettermiddagen 12. mars stengte Erna og regjeringen hele Norge ned. Snakk om en ballong som lufta gikk ut av. Etter å ha vært på høyspenn i ukesvis med forberedelser satt vi der og kunne ikke gjøre noe.

Det skulle altså gå to og en halv måned, helt til slutten av mai, før det ble åpnet opp for treninger igjen. Og da med en masse koronavettregler.
Oppslutningen var stor og de aller fleste var på plass igjen.

Men ingenting ble som planlagt. 3. divisjonsrunden hos oss måtte avlyses, NNM i Mo i Rana måtte avlyses, flere NM ble utsatt, treningssamlinger avlyst.

Så kom høsten, etter en oppløftende sommer, hvor færre ble smittet og syke i Norge. Optimismen var stor, vi meldte på alle de som skulle spilt NMY i Bodø på det rearrangerte light-NM i Oslo, og vårt 3. divisjonslag i trønderserien fikk spilt et par runder i Trondheim, og gjorde det bra også.
Vi dro en hel gjeng i 9-setersbuss til et nedskalert Trondheim Open i slutten av september. Godt å få konkurrere igjen i allefall.

Og så fikk vi arrangert et par stevner i Bodø på høsten, Regionalcup og BBTK-loopen, med deltakelse fra hele regionen. Men samlerunder i 1. divisjon og 3. divisjon avd. G måtte vi avlyse i november.

Men smitten blusset opp igjen og forbud kom igjen på høsten, hvor ungdom mellom 13 og 19 år ikke fikk trene noen uker i Bodø.

Og nå, når vi nærmer oss et år siden pandemien slo til her i Norge, er fortsatt verden ikke i vater. De over 19 år har ikke fått trent siden i desember og konkurranser får vi ikke gjennomføre. Seriespillet er satt på hold. Sesongen 2020/21 ser ut til å bli svært så amputert.

Dessverre ser det ut til at vi på veien har mistet utøvere, og veldig leit at det er ungdommen som kaster inn håndkleet. Men det å miste møteplassen, konkurransetilbudet og kontinuiteten i bordtennisen gjør nok at andre ting frister mer, og det blir vanskelig å komme seg tilbake i hallen igjen.

Men vi er klare igjen, når folk er vaksinert, det ser vi frem til! Vi skal nok knekke denne motstanderen i siste sett. Akkurat nå er stillinga 2-2 og vi starter servinga i siste sett, vi er på offensiven.

En deppa gjeng etter at NM for yngre ble avlyst.