I lys av de siste dagenes utvikling og informasjon fra helsemyndighetene om Coronaviruset så har vi altså, i samråd med arrangøren Bodø BTK, besluttet å utsette helgens NM. Dette har ikke vært en enkel beslutning å ta for styret. Mange har gledet seg til årets høydepunkt. Meldinger vi har mottatt fra trenere, bekymrede foreldre, og avmeldinger til arrangøren, sammenstilt med det samfunnsansvar vi har, så fant vi at dette var en riktig beslutning å ta. Vi har samtidig arbeidet med å finne en alternativ dato for dette NM, men trenger noe tid på å avklare dette. Dette sier Sven-Erik Nordby, Generalsekretær i Norges Bordtennisforbund.

Tidligere informasjon er da ikke gjeldende lenger:

Status tirsdag 10. mars 2020, kl. 22.15 var at NM for yngre og Stiga 11’ern skulle gå som som planlagt. Dette etter nøye rådføring med kommuneoverlegen i Bodø, og han sammen med Bodø Bordtennisklubb og NBTF følger situasjonen fra dag til dag i forhold til Corna-viruset og det kommende arrangementet. Vi forholder oss til råd fra Idrettsforbundet og helsemyndighetene. Men det er flere ting vi som arrangører, spillere, trenere, foresatte, funksjonærer og publikum kan gjøre for å hindre smittespredning. Under mesterskapet i Bodøhallen vil det nok befinne seg 300–400 mennesker samtidig.

Av planlagte smitteverntiltak vil vi ha desinfeksjonssprit tilgjengelig på konkurransearealene og ved kantine. Vi vil sørge for nok søppeldunker, ha informasjonsplakater fra FHI. (håndhygiene, råd om forebyggende vaner) hengende rundt i hallen.
Vi vil imidlertid oppfordre deltakere og tilreisende om å ta med håndesinfeksjonssprit selv. Det er rasjonerings- og leveranseproblemer på hånddesinfeksjonssprit, så det er litt begrenset hva arrangøren klarer å skaffe.
Sånn rent sportslig så har ITTF internasjonalt gitt råd om at det for øyeblikket ikke er obligatorisk å håndhilse på spillere, dommere, coacher etc. før og etter kamp, derfor vil hilsing med hei, nikk eller håndbevegelse være ansett som god skikk under NM. Arrangør vil i samråd med TD og overdommere gi ytterligere informasjon ved start og under stevnet.

Her er rådene vi har fått fra kommuneoverlegen i Bodø:
Forhold for god håndhygiene skal være optimale. Spritdispensere vil være tilgjengelige og vi skal sørge for at toaletter har tilstrekkelig med såpe, tørkepapir etc. og hyppig renhold av disse lokalene.

VIKTIG! Personer som blir syke skal holde seg borte fra folkesamlingen. Folk som blir syke, og tror at de kan være smittet med Corona-viruset skal ikke skal ta kontakt med legevakten direkte, men pr. telefon 75 59 33 10 (Corona-telefon og feberpatrulje) som er bemannet hver dag mellom kl 10 og 18. Legevakten ligger rett ved Bodøhallen så det kan være at folk tenker at der er bare å stikke innom. Ring Legevakten (tlf. 116117) utenom åpningstiden til Corona-telefonen, om du tror du er smittet.

Personer som enten er i hjemme isolering/karantene kan selvfølgelig ikke delta på arrangementet og personer som har vært på reise i områder med vedvarende smittespredning må være ekstra oppmerksomme på luftveissymptomer og nøye med hygienen.
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/omrader-med-vedvarende-spredning-av-koronaviruset-coronaviruset/

Slik er de gjeldene rådene per nå. Forhåpentligvis vil det ikke komme noen endringer i nasjonale anbefalinger når det gjelder slike store arrangementer som dette med det første, slik at arrangementet kan gå som planlagt.

Følg med på informasjonen som blir gitt og følg rådene som gis fra helsemyndighetene!

Råd til befolkningen: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/
Råd ved store arrangementer: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/
Råd fra Idrettsforbundet:https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/internasjonale-reiser-og-eventuell-risiko-for-smittespredning/
Råd fra ITTF: https://www.ittf.com/committees/umpires-referees/documents/