Inf til medlemmene i Bodø Bordtennisklubb
– om NM for yngre i Bodø 13.-15. mars 2020.

Først av alt vil jeg ønske alle medlemmer (og foresatte) ei vel overstått Jul.

Nå er det like før vi setter strek for 2019, og et begivenhetsrikt tiår for bordtennisklubben vår, som jeg har hatt gleden av å være leder for nesten hele perioden.

Nå går vi inn i et nytt tiår med store begivenheter i vente, kanskje først og fremst NM for yngre og Stiga 11’ern som går av stabelen 13.-15. mars 2020 i Bodøhallen i Bodø Spektrum.

Vi vil nok behøve 32-33 bordtennisbord i hallen og regne med at godt over 1.000 kamper skal spilles disse tre dagene. Sist vi arrangerte tilsvarende stevne, i 2014, deltok det 240 utøvere fra hele landet, i det som regnes for det største stevnet i bordtennisnorge.

Vi hadde jo et lite infomøte på Idrettens Hus i begynnelsen av sesongen, men siden den tid har det jo kommet til flere nye medlemmer til klubben og planene begynner å bli mer konkrete, så nå er det dags for denne informasjonen.

Dette arrangementet som arrangeres fredag, lørdag og søndag disse dagene i mars vil kreve innsats fra alle i klubben, fra de på bordtennisskola til veteranene våre. Arrangementet har potensiale til å gi klubben gode inntekter, og ikke minst gi et fantastisk spilletilbud og en stor opplevelse til våre «up and coming» yngre utøvere, og også til oss alle andre rundt klubben.

For våre spillere

For våre yngre spillere betyr det mulighetene til å konkurrere mot andre jevnaldrende fra hele landet. De som er født i 2008 og senere vil spille i Stiga 11’ern og 13-årsklassene.

De som er født i 2006-2009 spiller i 13- og 15-årsklassene og de som er født i 2004-2005 kan bare spille 15-årsklassene.

Fredag 13. mars er det lagkamper 11- og 15-årsklassene for gutter og jenter. Vi har satt opp forslag til oppsett av lag (se eget Excel-dokument). Dessverre har vi ikke tilstrekkelig antall jenter til å stille lag der, men noen slagkraftige guttelag har vi satt sammen. Et lag i 11-årsklassen (må være minst to spillere, jeg har tatt med tre) og tre lag i 15-årsklassene (disse lagene må bestå av minst tre spillere). Lagkampene vil gå hele fredagen, så man må være i hallen hele dagen fra kl. 09.00 og helt til ettermiddagen da det er plasseringsspill hele veien.

Det som er viktig er at dere allerede nå søker om fri fra skola denne dagen, og at foresatte kan ha mulighet å ta seg fri for dette arrangementet. Deltakelse  NM er gyldig fraværsårsak fra skola. Er også ønskelig at de som ikke deltar på lag kan bidra denne dagen som dommere.

Lørdag 14. mars er det doubledag, pluss at 13-årsklassene i single skal spilles. Her må man regne med at at man får kamper utover hele dagen. Vil også bli B-sluttspill.

4-5 kamper minimum kan man regne med man får spille om man er med i én singleklasse og én doubleklasse.  Når man er utslått av sine klasser så må man være disponibel for dømming. Det vil være en egen seksjon på tribuna hvor Bodø BTKs spillere skal sitte og være klar for dømming. 4.

Søndag 15. mars er det norgesmestrene i 15-årsklassene skal kåres, samt mestere i Stiga 11’ern. Blir bare én klasse på våre spillere her. Man kan regne med minimum 2-3 kamper. 

I Gutter 15 vil det trolig bli laget en egen B-klasse, slik at nivået blir greit for de ferskeste spillerne.

For foresatte

For foresatte til våre yngre utøvere blir det dugnad som i hovedsak vil bestå i å stå i kantine, opprydding underveis, kakebaking og opp- og nedrigging. I og med spill på fredag 13. mars, så må må vi ha foresatte som stiller opp på dagtid, vil være fra ca. 10.00, her vil dere som har barn/ungdommer som deltar på lag bli satt opp på tidligvaktene.

Dere vil bli satt opp på ei tretimers kantinevakt hver én av dagene i tillegg til å levere bakverk. Så må dere og barna/ungdommen være med på opprigging torsdag 12. mars fra ca. 18.00 og nedrigging etter siste ball er spilt søndag 15. mars. Bord og utstyr skal fraktes frem og tilbake fra Bankgatahallen og ca. 10 bord og et par hundre barrikader fra ventilasjonsrom i Nordlandshallen.

Er det foresatte utover de til dem som deltar fredagen som kan stille da (har fri fra jobb) så er det kjempebra. Dere andre som blir satt opp – husk å søk om fri fra jobb.

Er det umulig for en å stille på oppsatt vakt – bytt med noen andre – gi beskjed til espen@bodobtk.no

For voksne spillere i klubben

Dere er viktige brikker i gjennomføringen. Viktig at dere er med på opp- og nedrigging og ikke minst dømming underveis, da vi trenger erfarne voksne dommere til mange kamper. Noen er også satt opp til sekreatariats-/og ansvarsoppgaver.

Har satt opp slik at dere får ei tretimers økt med dømming hver av dagene. På fredag fortrinnsvis på ettermiddagen. Er det noen som kan og har lyst til å dømme mer så setter vi pris på det. 

Er det umulig for en å stille på oppsatte vakter – bytt med noen andre – gi beskjed til espen@bodobtk.no

Huskeliste!

 • Søk fri fra skole og jobb fredag 13. mars.
 • Skaff dere nå umiddelbart oversikt over hvilke oppgaver dere har under NM.
 • Bekreft deltakelse på stevnet i god tid.
 • Bekreft til espen@bodobtk.no at du kan stille på oppsatte vakter.
 • Dere født 2007 og før, husk å betal forbundslisens (kr 400,-) om dere ikke har deltatt i stevner tidligere i sesongen. Dere får tilsendt giro før stevnet.
 • Startavgift til NM må innbetales til klubben (beløp får dere oppgitt i god tid (ca. 300-400 kr avhengig av antall klasser man er med på).
 • De som deltar må bruke klubbutstyr, trøye, shorts og treningsdress. 
  Spør trenerne i klubben om å kjøpe (kr 1.400,- for komplett pakke).

Utfordring til medlemmer/foresatte

 • Skaffe sponsorer, bordsponsorpakker, kr 1.500,- da får bedrifter en A3-plakat på ett bord i hallen og logoen sin på andre oppslag.
 • Loddsalg i hallen, gjennomføring av dette, skaffe premier.
 • Skaffe sponsing av næringsmidler etc. som kan selges i kantina i hallen.
 • Andre idéer på ting man kan gjøre for å skaffe inntekter.
 • Forslag til innslag under åpningsseremonien, lørdag 14. mars, ca. Kl. 12.00 bruker den å være.
 • Er det en utøver som kan lese opp deltakereden under åpningsseremonien?
 • Er det noen foresatte som heller vil være dommere under mesterskapet, så kan det evt. byttes mot kantinevakter. Opplæring vil gis.

Se nøye gjennom skjemaene vedlagt.

 • Dugnadsoversikt_grovutkast1
  – Grov oversikt over oppgaver          
 • Dugnadsliste_NMY2020_v2
  – Her er satt opp mer detaljerte oppgaver for alle medlemmer, spillere og foresatte.
 • NMY20_SpillereBBTK
  – Spillere vi trenere foreløpig ser er klare for å delta, men er det noen som ønsker å være med, at tre stykker f.eks. ønsker å spille lag sammen fredagen, så går det bra.
  – Kom også med ønsker om doublepartnere, der det ikke er satt opp.
 • NMY20_Tidsskjema_V1
  – Dette er en foreløpig oversikt over et tidsskjema, slik det var i fjorårets NM i Oppegård.

Merk at oppsettene er foreløpig. Det vil nok bli endringer når vi har fått eksakt deltakertall og en del andre ting er kommet på plass.

Før NM vil det 1. og 2. februar arrangeres Bodømesterskapet i hallene i 2. etasje i Bankgatahallen. Her anbefaler vi alle medlemmene våre til å delta. Blir en fin øvelse i forhold til å spille turnering, og dømming. For de som ikke har vært med tidligere er dette spesielt viktig.

Bordtennishilsen fra

Espen Wiik