Korona-info, 26. april 2020

Det er selvsagt svært trist at bordtennissesongen fikk ei sånn brå avslutning i mars, rett før sesongens store høydepunkt for alle i Bodø BTK, NM for yngre.

Hele Bankgataghallen er stengt, også vår hall, og vi har ikke fått, og får ikke foreløpig komme inn der.

Men nå er det tegn som kan tyde på at vi snart kan starte opp igjen med litt aktivitet, men beslutningen ligger hos politikerne og smittevernoverlege i Bodø kommune i og med at vi er i en kommunal hall. Vi hører om klubber i Norge som sånn smått kommer igang igjen, men det er de med egne haller, og kommuner som åpner for dette. Når vi starter opp så vil det jo bli i små grupper på maks fem personer, og vi må følge de retningslinjer Norges Bordtennisforbund har gitt:
https://bordtennis.no/corona-vettregler-for-bordtennisaktivitet/

Vi som driver klubben håper selvsagt at alle dere som var med før krisa satte inn også er med oss videre når vi starter opp igjen. Man må nok ikke regne med så veldig mange treninger i uka, men komprimerte og effektive økter. Når treningshverdagen blir normal igjen og når vi kan dra på turneringer, det vet jo ingen, men at det blir før høsten (august/september) er vel tvilsomt, men vi må nok lære oss å leve med smitteverntiltakene også da.

Så er det nok mange som lurer på hva som skjer med NM for yngre. Det som er skjedd er at det er formelt avlyst. Vi som arrangør har søkt myndighetene om komepnsasjon for tapte inntekter på arrangementet, og det håper og tror jeg skal gi oss litt tilbake for innsats og planlegging og det som er kjøpt inn i forbindelse med mesterskapet. Det er høyst tvilsomt det blir noe nytt NM arrangert i Bodø i høst, som først antatt. Det som er mest sannsynlig er at vi søker om mesterskapet i 2022, da Trondheim allerede er tildelt 2021-NM for yngre.

Jeg kan bare oppfordre alle til å ta med seg en klubbkamerat/klubbvenninne til et av utebordene som står ved en del skoler i Bodø og begynne å få inn ballfølelsen igjen. Kanskje dere som går på skoler rundt i byen kan si hvor det står bord, ved å svare her. Da får vi en oversikt og dere kan avtale dere imellom. Men husk, følg rådene, ha én ball hver, hold avstand osv., NBTF-rådene.
Det er bare å være kreative. Har selv spilt bordtennis på spisebordet hjemme. Litt trangt, litt smalt, litt rart lys, men dog, man holder feelingen der. Tren på serve, skru, fotarbeid. Gå på nettet, YouTube osv. Det finns millioner av inspirasjon å hente.

Bordtennishilsen fra Bodø BTK

Korona-krisen går ut over Bodø BTK

Som alle har fått med seg så har Korona-viruset slått ut hele samfunnet, våren 2020, og da også idretten.
Bodø kommune har stengt Bankgatahallen, og myndighetene har ilagt forbud mot å drive organisert idrett i Norge.
Dermed ble NM for yngre utsatt, 3. divisjonsrundene siste helga i mars ble avlyst, både i Bodø og Trondheim for våre to lag i avd. G og F.
NNM i Mo i Rana 18. og 19. april er avlyst/utsatt.
Nå er også NM for junior og NM for veteraner også utsatt. Her hadde vi ikke noen påmeldt.

Dermed ble Peter Nilsson-samlinga 6.-8. mars (bildet over) siste aktivitet i klubben før Korona-pausen. Synd på alle de unge som hadde sett frem til NM for yngre, og som den helga la siste finpussen på formen, men NM for yngre vil imidlertid bli arrangert, om forholdene tillater det, 30. oktober–1. november. De som var påmeldt i mars vil stå på deltakerlista nå også, selv om de i oktober egentlig er overårig i klasser de var satt opp i.
Så vi får bare brette opp armene og ta i et tak når vi kommer så langt.

Ellers neste sesong tar vi sikte på å arrangere Bodømesterskapet i februar.

Nå når vi skriver 2. april så er det noen tegn på at man etter påske kan få starte organisert idrett i små grupper. Vi må bare vente å se hva dette betyr for oss, og hva Norges Bordtennisforbund finner ut, for hvert særforbund skulle sette opp sine egne retningslinjer.

Bodø Bordtennisklubb starter bordtennisskole – nybegynnerparti onsdag 11. september.

6-12 år på onsdager kl. 16.30–17.30.
13+ på onsdager kl. 17.30–18.30. 
Videre spill på andre partier etter nyttår er mulig.

Bankgata Flerbrukshall, med oppstart 11. september 2019.
Varer frem til jul 2019, kr 1.050,- inkl. racket
+ medlemskontingent kr 200,-. Begrenset antall plasser.

For mer info og påmelding:
Espen Wiik eller tlf. 944 98 092

BRONSEMEDALJE TIL BJØRN IDAR I NM VETERAN

Laget i NM for veteran 2019. Bak f.v. Ketil, Siggen og Bjørn Idar. Foran f.v. Roger, Espen og Sten-Eigil. De to helt bak var noen forskremte trøndere.

Bodø BTK var sterkt representert med seks spillere og lagleder Ane under NM for veteran i Bergen 27. og 28. april 2019. Og vi kom ikke tomhendte hjem. Bjørn Idar sammen med Harestua-spilleren Joe Amundsen kom helt til semifinalen i Herrer double 50. To sterke seire mot trønderpar og en WO sikret semifinaleplassen, hvor de endelige vinnerne Hovden/Witsøe ble for sterke. Det var det samme paret som ble for sterke for Sigbjørn og Ketil i første runde. I Herrer double 35 spilte Sten-Eigil og Roger og dessverre røk de klart allerede i innledende kamp.

Men før dette på lørdagen, hadde Bodø to lag med i lagkampene. Sten-Eigil, Roger og Espen var laget i Herrer 35 lag. Her møtte vi Harestua med sterke Stig Amundsen. Sten-Eigil klarte brasene mot Joe Amundsen, mens Espen og Roger tapte sine to kamper. Men Sten-Eigil kjempet bra i siste kamp mot Stig Amundsen, men det holdt dessverre ikke til avansement.

Sigbjørn, Ketil og Bjørn Idar var laget i Herrer 50 lag. Her ble det tap i første i runde for et sterkt Trondheim-mannskap.

Søndagen var dagen for singleklassene. Var litt moro å se Bodø BTK ha spillere på fem bord på rad og rekke i Haukelandshallen. Alle våre i 50-klassen, Sigbjørn, Bjørn Idar, Ketil og Espen, røk ut i puljespillet. Kanskje spesielt Bjørn Idar var skuffet, dog skal sies at han hadde ikke alt for mye trening i beina, og ikke klarte å få maksimalt ut av sitt spill.
Nytt av året var at det ble arrangert B-sluttspill i alle singleklassene, noe vi satt stor pris på. Sigbjørn måtte dessverre trekke seg fra det, da hans hjemreise med fly var høyst usikker p.g.a. den pågående pilotstreiken i SAS, og at han dermed måtte dra tidlig til flyplassen. Ketil kom så langt som til semifinalen i B-sluttspillet. Semifinalen ble en kamp mot både den defensivt spillende karen fra HamKam og klokka. Kampen tapte han 3-1, men den var langdryg. Ketil kunne fort vunnet den, men en finale hadde han nok måttet stå over p.g.a. avreise til Flesland.

Bedre takter av Sten-Eigil i Herrer 40, hvor han gikk videre fra pulja som toer. Her fikk han også prøvd seg mot den som til slutt ble norgesmester i klassen, Roger Andersson. Vår Roger, med Willassen til etternavn, fikk det tøft i sin pulje og ble sist. Så Sten-Eigil gikk altså videre til sluttspillet, her ble det en imponerende seier i første runde mot 2000-mannen Bjarte Sverresvold fra Fokus. Nok den beste kampen spilt av en BBTK-veteran på svært lenge. Han hadde matchballer mot seg i fjerde sett, men vant det 14-12. I femte og avgjørende sett vant han ganske klart 11-8. Dermed var det duket for kvartfinale mot selveste Christian Ibenfeldt fra Laksevåg. Her ble det, ikke helt uventet, bom stopp, mot den gamle Frankrike-proffen og nåværende visepresident i NBTF. Uansett femteplass i dette selskapet er svært sterkt. Roger vant første kamp i B-sluttspillet og kom til semifinalen der, en kamp han kunne ha vunnet med litt mer hell.

Dermed var det klart for hjemreise. Sigbjørn, den eneste med SAS-billett, måtte bli igjen i Bergen, og dukket opp i Bodø igjen to dager etter oss andre som klokelig hadde valgt Widerøe som leverandør på flytjenester.

Arrangementet som sådant greit levert av Heros, men ikke noe mer. Er jo utrolig mange klasser som skal gjennomføres. Noen forsinkelser var det jo, men positivt med B-sluttspill, moro for oss som sliter med å vinne kamper, her får vi tilslutt møte spillere på eget nivå. Lyset i hallen var svært variabelt og spesielt lørdagen varierte det svært, noe spesielt undertegnede og NM-debutant Wiik reagerte på. Nå ser vi bare frem til neste års arrangement i de dype skoger i Sverige/Kongsvinger-traktene.
Alle resultatene fra mesterskapet finner dere her.
http://resultat.ondata.se/000579/


BODØ BTK HAR FÅTT PR-ANSVARLIG

Auden-Magnus Nilsen-Nygaard Hjelseng (22) er Bodø BTKs nye PR-ansvarlige. Overordnet ansvar i forhold til pressemeldinger og oppdateringer av nettsider, Facebook-sider m.m. Han sier i en kommentar til www.bodobtk.no at han ser frem til utfordringen. Har dere innspill på saker som kan legges ut, ta kontakt med Auden-Magnus.
Vi ønsker ham all lykke!
Les hans grundige rapport fra NM for senior her.

MAJA NORSK MESTER I DAMER DOUBLE I SENIOR NM – BRONSE TIL ANDREAS D. OG MAJA I MIXDOUBLE OG MAJA I SINGLE

Pressemelding sendt ut søndag 3. mars 2019:
Bodø Bordtennisklubb var representert med seks utøvere i senior NM i Lørenskoghallen. Vi kom svært bra ut av det, ledet av harstadjenta Maja Haugen Gjelle (19) som spiller for Bodø BTK. Hun vant gull i double for damer, sammen med Ilka Doval fra Modum BTK. I tillegg vant hun bronse i Damer Elite, klassen hun vant for to år siden faktisk, da som B-72-spiller.Ekstra morro, for oss bodøværinger var bronsemedaljen hun og Andreas Dagsloth (19) vant i Mixdouble. Disse medaljene er en milepæl, de første Bodø Bordtennisklubb har oppnådd i senior NM noensinne, og følger opp den fine utviklingen vi har i klubben.Vi har aldri hatt flere medlemmer og har et serielaget for herrer som holdt plassen sin i 1. divisjon (nivå 2) forrige helg, med kun nordnorske spillere, en enorm prestasjon, og nok et bevis på godt treningsarbeid ledet av hovedtrener Andreas Wiik.Vi har store talenter, bl.a. Kristine Flem Willassen (14), som klarte en imponerende niendeplass i Damer Elite nå i helga, hun tapte der mot vinneren av hele turneringa. Neste for henne og fem andre fra klubben er NM for yngre på Oppegård om to uker. Har forhåpninger om medaljer der.Resultater fra senior NM: http://resultat.ondata.se/000612/?fbclid=IwAR2pC6k-CBqOweffSGHgDT40PtMXulrCzLUk-FG62gPTIf8oWyL9o5gR2E8
http://bordtennis.no/ilka-doval-og-maja-gjelle-norgesmestere-i-damer-double

BODØ BTK SPILLER I 1. DIVISJON OGSÅ I SESONGEN 2019/20

Bodø BTK med Maja, 2 x Andreas, Sigbjørn og Bjørn Idar sikret Bodø BTK to uavgjorte i siste samlerunde i 1. divisjon på Harestua, 23. og 24. februar 2019. Dermed unngikk laget sisteplassen, som B-72 havnet på. De uavgjorte kampene kom mot nettopp B-72, og Kjelsås. To klare tap mot serievinner Hardanger, Fokus og Harestua, klarer vi å glemme fort. Imponerende å klare denne bragden med kun nordnorske spillere på laget. I tidligere runder har også Sten Eigil og nesten nå nordnorske Evgenii spilt. Gratulerer så masse til lagleder Andreas W. og resten av gjengen.

Alt om 1. divisjon, og alle resultatene finner dere her.

MAJA SIKRER BODØ BTKS FØRSTE NM-MEDALJE I ELDRE JUNIOR

Bodø BTK var representert med Maja, Andreas D. og Kristine i NM for eldre junior i Oslo, 9. og 10. januar 2019. Maja fikk en fin tredjeplass i Damer eldre junior single. Uansett første gang Bodø BTK får medalje for eldre juniorer. Les hele rapporten til Andreas W. her.

Alle resultater m.m. fra NM eldre junior finner dere her.

BODØMESTERSKAPET 2019 – NÅ BEGYNNER DET Å TA FORM

Bodømesterskapet ble arrangert for tredje gang 2.–3. februar 2019. Denne turneringen har vi nedfestet skal være ei lagturnering, og denne gang var det god utenbys deltakelse. 303 kamper ble spilt på de 16 bordene i Bankgata Flerbrukshall. 47 spillere (hvorav 6 jenter) deltok. Bodø BTK hadde med 34 spillere, Rana BTK syv stykker, Kanebogen BTK fem spillere og én enslig svensk spiller.
Les alt om stevnet her.

STIGA NORGESCUPFINALEN 2019 I SKIEN
– HISTORISK SEIER TIL BODØ BTK

Damer elite ble vunnet av Maja Haugen Gjelle, Bodø BTK. Ilka Doval vant like mange kamper som Maja, men Maja vant innbyrdes oppgjør mot Ilka.
Dette er den største og mest prestisjefylte seieren av en bodøspiller noensinne. Veldig moro og gratulere så mye til Maja.
Kristine Willassen deltok også – i Jenter 15. Hun kom på en syvendeplass her. Uansett, bare det å komme med i dette selskapet er fantastisk.
Les mer om stevnet her.